LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Doni të studoni në Britani?/ Ja sa është kosto për një vit akademik

1 Dhjetor 2021, 16:41, Aktualitet CNA
Doni të studoni në Britani?/ Ja sa është kosto për

Tendenca në rritje në këtë sezon rekrutimi janë për specializimet e IT dhe Biznesit, së bashku me specializimet STEM (Shkencë, Teknologji, Inxhinieri, Matematikë) dhe në vjeshtën e 2021 renditja e specializimeve të zgjedhura nga të rinjtë shqiptarë  të regjistruar për të studiuar jashtë vendit është si më poshtë:

-Studime Biznesi

-Kontabiliteti dhe Financa

-Ekonomi

-Menaxhimi i Mikpritjes

-Art & Design

-Shkenca Kompjuterike

-Inxhinieri

-Politika

-Drejtësi

Në universitetet shtetërore të Mbretërisë së Bashkuar, tarifat ndryshojnë në varësi të rajonit në të cilin ndodhet universiteti. Në këto universitete studentët shqiptarë paguajnë të njëjtat tarifa si të gjithë studentët ndërkombëtarë, pa ndryshime edhe nga ata europianë, duke qenë se Mbreteria e Bashkuar nuk është më pjesë e Bashkimit Europian. Në varësi të pozicionit në renditjen ndërkombëtare të universiteteve, tarifat e programeve variojnë ndërmjet 14,000 – 56,000 paund/vit. Kostot më të larta gjenden në programet mjekësore, si shembull është Universiteti i Kembrixhit, programi mjekësor i të cilit shkon deri në £56,000  / vit.

Tarifat e shkollimit të vendosura nga universitetet britanike për vitin e ri akademik 2022-2023 janë midis 9,250 dhe rreth 19,000 paund/vit. Shumë institucione kanë përgatitur bursa për studentët shqiptarë, të cilat do të mbulojnë pjesërisht tarifën e shkollimit, duke u ofruar automatikisht me pranim ose duke aplikuar me një dosje kushtuar bursës, duke përmbushur disa kritere. (shih më poshtë përmbledhjen e bursave).

Disa shpenzime shtesë që lidhen me studimet në Mbretërinë e Bashkuar, si tarifa për vizë (348 £) dhe sigurim mjekësor (470 £). paund stërlina / vit) duhet të merren në konsideratë.

Të gjitha këto detaje do të mbulohen nga konsulentët e Integral Programe Edukimi gjatë eventit Study in UK Virtual Day, ekspertë në konsulencën arsimore.

Universitetet pjesëmarrëse në event:

-University of Essex

-University of Northampton

-University of Southampton

-University of West of London

-University of the West of England Bristol

-City University

-University of the Arts London

-University of Creative Arts

-University of Grwnwich

-Brunel University

-University of Westminster

Për më shumë informacion rreth studimeve në UK mund të merrni pjesë në panairin virtual rreth studimeve në Mbretërinë e Bashkuar të organizuar nga Integral Educational Progrmas, regjistrimin mund ta bëni në linkun më poshtë:

https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/21ymD

Lajmet e fundit nga