LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nga Paulin Marku/ Politika një realitet që po më zhgënjen çdo ditë e më shumë!

16 Tetor 2021, 18:21, Opinione CNA
Nga Paulin Marku/ Politika një realitet që po më zhgënjen

Të nderuar miqtë e mi kudo që kam punuar e shërbyer, të fëmijërisë ,shkollave të ndryshme, Forcave të Armatosura dhe politikës.

Në vitin – 2013 u shkëputa me dëshirën time nga strukturat e Forcave të Armatosura me detyrë shumë lartë në atë kohë duke kandiduar për deputet në Qarkun e Lezhës ,pastaj në vitin – 2014 u zgjodha Kryetar i PD-së në Lezhë nga Kuvendi Kombëtar i Degës Lezhë dhe pastaj deri sot në dëtyrën e Anëtarit të Këshillit kombëtar të PDSH-së.

Personalisht kisha menduar se politika ,por qytetarët e ndershëm në përgjithësi kanë nevojë që në politikë të jenë njerëz të ndershëm,korrekt ,të pokorruptuar, punëtorë, jo abuzues me fondet publike ,familjarë të rregullt,jo njerëz me vese negative sociale ,bixhozlinjë e deri te trafikantë apo pjesë e grupit të tyre.

Në dëtyrën e Kryetarit të PD-së në Lezhë ,jashtë përvojës politike të mjaftueshme ndoshta për kohën dhe pas humbjeve të zgjedhjeve parlamentare të vitit-2013, kam bërë të gjitha përpjekjet e mia personale ,që së bashku me kolegët e mi, në strukturat e kohës në Degë,të mundësoj përfshirjen në struktura ,kryesi,departamente ,forum rinor ,LDG, në borde të gjithë kontribuesit,inteletualët e fushave të ndryshme. garuesit në garë ,ish-drejtuesit e PD-së në vite që jetonin e banonin në Lezhë duke ngritur jashtë kryesisë së zgjedhur në Kuvendin Kombëtar të Degës edhe 25- departamente me përbërje intelektuale,demokratë me kontribute në fusha të ndryshme.

Në çdo grupseksion, ku për kohën ishin 10 ? grupseksione, ndërsa me ndarjen e re sipas Udhëzimit janë 17- grupseksione kemi bërë zgjedhjen e sekretarit,dy nënkryetarëve dhe kryesisë së grupsekseksionit jo me vendimarrje personale ,por me propozime dhe miratim nga strukturat e Partisë në çdo grupseksion, ngritjen e seksioneve dhe kryesive në çdo seksion sipas numrit të votuesve në çdo qendër votimi.

Rinia ka qenë pjesa më e rëndësishme e mbështetjes dhe pjesmarrjes masive në struktura ,si në kryesi, departamente, grupseksione në çdo njësi administrative me strukturë organike duke i dhënë frymë dhe shpresë të sotmes dhe të nesërmes politike të Degës.

Kam ndjerë kënaqësinë maksimale pasi kam njohur shumë miq,anëtarë dhe simpatizanë,kontribues ,drejtues vendorë të strukturës administrative dhe politike gjatë takimeve të vazhdueshme me 121- seksione që kishte Dega e Partisë në Lezhë dhe sot u jam shumë mirënjohës për respektin, mbështetjen dhe kontributin e tyre.

Respekti,bashkëpunimi me secilin prej tyre ka qenë mjaft pozitiv ,dashamirës, mirëkuptues, vendimarrës, gjithëpërfshirës si gjatë fushatave elektorale që kemi bërë së bashku me njëri-tjetrin ,organizimin e aktiviteteve politike, protestat, mbështetjen që i kemi dhënë njëri ?tjerit në situata edhe delikate në shumë raste.

Situata që kemi kaluar dhe po kalojmë në këto momente, jashtë çdo interesi personal më ka zhgënjyer pa masë ,ku kontributet nuk vlerësohen realisht, në të shumtën e rasteve përfituesit janë larg kontributeve reale ,ku politika kthehet në biznes përfitimi dhe jo shërbimi,ku ndershmëria në të shumtën e rasteve goditet,ku pabesia merr vlera,ku antivlerat i zënë vendin vlerave dhe kjo është për të ardhur shumë keq.

Respekte pafund dhe mirënjohje,shendet familjarisht , për të gjithë miqtë dhe kolegët e mi në çdo strukturë ku kemi punuar e kontribuar së bashku.

Me respekt miku juaj P.M

14:20 Opinione

Kush e ka radhën?

Nga Luan BaçiUne…? Ju…..? Ai……? Kush….?Partia Demokratike ës...

Lajmet e fundit nga