LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

INTERVISTA E MITROPOLITIT TË KORÇËS HIRËSI JOANI/ KUPTIMI DHE RËNDËSIA E KRESHMËS

16 Prill 2021, 11:47, Kulturë CNA
INTERVISTA E MITROPOLITIT TË KORÇËS HIRËSI JOANI/ KUPTIMI

INTERVISTË PËR RADIO NGJALLJA/ Realizoi: NIKOLLA BARKAJ

Kjo është një periudhë ku i gjithë personi i njeriut trup dhe shpirt përpiqet për ta arritur një gjëndje shpirtërore akoma më të thellë që fillon me meditimin, fillon me vëzhgimin thellë brënda shpirtit tonë, fillon me përulësinë dhe pendimin dhe këto janë premisat e para për të sjellë hirin e shpirtit të shenjtë brenda nesh për t?i mbushur zemrat tona me dashuri dhe dhembshuri dhe për të filluar proçesin për tu bërë të ngjashëm me Zotin. Ky është një premtim dhe i qëllimit të krijimit të njeriut. Zoti erdhi mori trup njeriu, zbriti në tokë për të na ngritur ne përsëri në qiell dhe periudha e Kreshmës është një shans që ne e kemi çdo vit për të thelluar jetën tonë njerëzore.

Ju uroj të gjithëve Kreshëm të lehta dhe një Pashkë të mirë dhe të bekuar!

 

Lajmet e fundit nga