Emri/ Zgjidhet kryetarja e re e KPA

30 Qershor 2020, 12:28, Vetingu CNA
Emri/ Zgjidhet kryetarja e re e KPA

Albana Shtylla është zgjedhur në krye të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, duke zëvendësuar kështu në këtë detyrë Natasha Mulajn.

Mësohet se Mulajt i ka mbaruar mandati në krye të organit më të lartë të Vetingut, dhe për këtë shkak detyra e kryetares do ti besohet Shtyllës.

CNA.al ka zbardhur më parë pasurinë  e deklaruar nga Shtylla pranë ILDKPI-së, në kohën që është bërë anëtare e KPA-së, por edhe duke iu referuar të dhënave të Open Spending Albania, për vitet 2014 dhe 2015.

Ajo deklaron një sërë llogarish bankare në emër të saj dhe të bashkëshortit, të cilët bëjnë disa punë njëherësh.

Në emër të bashkëshortit ka edhe dy apartamente të cilat i ka dhënë me qira.

Kështu ka  të ardhura nga qiradhënia për një apartament me sipërfaqe  91.3 m2, në Selitë, në vlerën e 2 550 euro si dhe të një tjetër  apartamenti me sipërfaqe 67.4 m2 në vlerën e 267 750 lekë.

 Në vitin 2015 ajo deklaron të ardhura nga paga në Kuvend, shpërblimet si anëtare KLD, pagesa si anëtare e Këshillit për Reformën Ligjore pranë Ministrisë së Drejtësisë dhe të ardhura nga Fondacioni Soros Sekretariati teknik për Reformën janë vendosur në një llogari rrjedhëse në një bankë të nivelit të dytë ku gjendja në 31 dhjetor 2015 është 2 259 389.

Por edhe tashmë që ajo është pjsë e KPA, dhe paguhen miliona lekë më taksat e qytetarëve, deklaron edhe punë të tjera në universitete.

Për më tepër lexoni linkun më poshtë:

Skandali i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit/ Albana Shtylla nga Soros tek plagjiatura

Lajmet e fundit nga