LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Studim i ri/ Inteligjenca Artificiale drejt zëvendësimit të profesionit të njerëzve

20 Mars 2024, 17:14, Tech CNA

Studim i ri/ Inteligjenca Artificiale drejt zëvendësimit të

Një studim që është bërë kohët e fundit ka zbuluar se Inteligjenca Artificiale (IA) mund të marrë përsipër më shumë se tetë deri në dhjetë punë të kryera nga nëpunësit civilë në qeveri.

Potenciali për automatizimin është i lartë, duke përfshirë punë si përpunimi i pasaportave dhe regjistrimi për të votuar.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar po synon të kursejw miliarda paund duke përdorur Inteligjencën Artificiale për të përmirësuar efikasitetin dhe shërbimet. Studimi vlerëson se shumica e punëve të përsëritura mund të kryhen lehtësisht përmes Inteligjencës Artificiale.

Dr. Jonathan Bright, kreu i Inteligjncës Artificiale për shërbimet publike në “Institutin Alan Turing”, theksoi potencialin e madh të Inteligjencës Artificiale që ka për të ndihmuar qeveritë të bëhen më të përgjegjshme, efikase dhe të drejta. Ai theksoi se edhe një kursim i vogël në kohë për transaksion mund të çlirojë qindra mijëra orë punë nga stafi civil.

“Instituti Alan Turing” synon të bëjë shërbimet qeveritare më efikase dhe të orientuara nga qytetarët pwr tw pwrmirwsuar shwrbimet ndaj publikut dhe për të shkurtuar kostot.

Qeveritë e ndryshme po shohin IA-në si një mjet për të zvogëluar burokracinë dhe shpenzimet duke ofruar potencial për kursime të konsiderueshme.

Ministri i Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për Transformimin Dijital, Oliver Dowden, theksoi se përdorimi i IA-së nuk do të zëvendësonte njerëzit, por do të lehtësonte punën e tyre dhe do të çonte në përmirësime të shërbimeve publike. Çështjet e përdorimit të IA-së për të përmirësuar shërbimet publike janë në qendër të vëmendjes në ngjarjen vjetore të “AIUK” në Londër./ CNA

22:23 Tech

Ku shkuan reklamat?

Rrjeti social Facebook ndjek sjelljen e përdoruesve në një...

Lajmet e fundit nga