LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

The 21st edition of the Book Fair in Ulcinj

2022-07-31 20:58:41, Kulturë CNA

The 21st edition of the Book Fair in Ulcinj

The 21st edition of the Book Fair was opened in Ulcinj, where over 70 publishing houses from the region are participating.

The Ulcinj Fair is regarded as an important cultural event, where in the framework of the summer tourism, everyone gathers around the book.

The Book Fair lasts 5 days accompanied by numerous activities dedicated to books, authors, translators and the distribution of literary prizes.

With the participation of over 70 publishing houses from the region, the Book Fair was opened in Ulcinj.

This book festival takes place on the coast of Ulcinj as part of the tourist summer with visitors and book lovers from all over the world.

Botuesja dhe organizatorja e këtij panairi, zonja Irena Toçi tha se ky panair u mundëson qytetarëve të Ulqinit të prekin librat e rinj që botohen në rajon.

“Ekzistenca e këtij panairi i jep qytetarëve të Ulqinit mundësinë për të prekur më afër qindra libra të rinj që botohen gjatë vitit në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut apo edhe këtu në Mal të Zi dhe t'i konsumojë pasi ka më shumë kohë çdo kush që është në pushime dhe t'i marrë ato me vete në qytetin e tij atje ku jeton. Këtu është një mundësi e artë sidomos për shqiptarët e diasporës qofshin ata shqiptarë të Kosovës apo të Malit të Zi që vijnë enkas për të pushuar në detin e Ulqinit”, tha zonja Toçi.

Edhe kryetari i Organizatës Turistike të Ulqinit, i cili njëherësh është edhe bashkëorganizator i panairit, z. Gëzim Hajdinaga e vlerësoi mbajtjen e këtij panairi për traditën e bashkëpunimit ndërkulturor në rajon.

“Ulqini me librin nuk mbetet vetëm ofertues i detit, ditëve me diell dhe turizmit, por është edhe ofertues i kulturës përmes librit. Ne kemi arritur të bashkojmë edhe burrështetasit sikur ishin presidenti Moisiu, Mejdani, Topi dhe presidenti i Malit të Zi, Vujanoviq, por do të theksoja edhe qindra ministra të tjerë, të cilët këtu në Ulqin, në këtë vend pa kompleks dhe në një vend kosmopolit kanë hedhur idetë e bashkëpunimit”, tha zoti Hajdinaga.

Kryetari i Komunës së Ulqinit, z. Omer Bajraktari vlerëson organizimin e panairit të Librit, i cili qytetin e Ulqinit e shndërron në një qendër kulturore rajonale.

“ Komuna e Ulqinit me vëmendje të posaçme do të përkrahë ngjarjet kulturore. Në të ardhmen do ta rrisim buxhetin për manifestime kulturore. Sot Komuna e Ulqinit e ka themeluar edhe dikasterin për kulturë, ku me këtë japim një mesazhe se kultura do të ketë vëmendjen e posaçme të pushtetit në Ulqin”, tha zoti Bajraktari.

Për botuesit e shumtë panairi paraqet një rast të veçantë për t'i hedhur në qarkullim të gjitha librat e rinj.

"It was an important fair for the Academy of Sciences as we brought the latest publications of the academy to this fair. They are publications of various fields of history, linguistics, literature and archaeology. These publications are of national interest, which are very much needed by vacationers who are here in Ulcinj, who are generally from the diaspora ", said the manager of the Academy of Sciences of Albania, Mr. Nervin Demneri.VOA

The Book Fair in Ulcinj lasts 5 days with numerous activities dedicated to books, career authors, translators and the distribution of literary prizes.

Lajmet e fundit nga