LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%

8 Mars 2023, 09:03, Ekonomi CNA

Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%

Në tremujorin e katërt të vitit 2022, Indeksi i Çmimeve të Prodhimit arriti 127,6 kundrejt vitit 2020.

Krahasuar me tremujorin e katërt 2021 Indeksi i Çmimeve të Prodhimit shënoi një rritje me 21,4 %, një vit më parë ky ndryshim ishte 5,6 %. Indeksi i Çmimeve të Prodhimit në tremujorin e katërt 2022 shënoi rritje me 2,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2022.

Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%

Ndryshimi vjetor

Krahasuar me tremujorin e katërt 2021 rritja me e madhe e çmimeve prej 36,7 % vërehet në seksionin “Energjia elektrike, gaz, avull dhe me ajër të kondicionuar” pasuar nga seksionet “Industri nxjerrëse” me 31,0 %. Indeksi i Çmimeve të Prodhimit në seksionin “Industri përpunuese” ka shënuar rritje me 18,2 %.

Brenda këtij seksioni rritja më e madhe e çmimeve vërehet në aktivitetin “Prodhimi i produkteve minerale jo metalike” me 36,5 %, pasuar nga aktivitetet “Prodhimi i produkteve metalikë të fabrikuar, përveç makinerive dhe pajisjeve” me 27,5 %, “Prodhimi i kimikateve dhe produkteve kimike” me 26,5 %, “Përpunimi i produkteve ushqimore” me 24,3 %, etj.

Nga ana tjetër ulja më e madhe e çmimeve vërehet në aktivitetin “Prodhimi i mjeteve të transportit, rimorkiove dhe gjysëmrimorkiove” me 4,4 %, pasuar nga aktiviteti “Prodhimi i produkteve optikë, elektronikë, kompjuterikë” me 0,1 %.

Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për tregun vendas

Krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2021, indeksi shënoi rritje me 19,4 %. Rritja më e madhe e çmimeve vërehet në seksionin “Industri nxjerrëse” me 28,7 %, pasuar nga seksioni “Industria Përpunuese” me 25,5 %, seksioni “Energjia elektrike, gaz, avull dhe ajër i kondicionuar” me 14,1 % dhe seksioni “Furnizimi me ujë, aktivitete të trajtimit dhe menaxhimit të mbeturinave, mbetjeve” me 0,8 %.

Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për eksport

Krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2021, indeksi shënoi rritje prej 24,2 %.

Rritja më e madhe e çmimeve është shënuar në seksionin “Energjia elektrike, gazi, avulli dhe ajri kondicionuar” me 79.6 %, pasuar nga seksioni “Industri Nxjerrëse” me 33,3 %, seksioni “Furnizimi me ujë, aktivitete të trajtimit dhe menaxhimit të mbeturinave, mbetjeve” me 27,1 % dhe seksioni “Industria Përpunuese” me 10,5 %.

Ndryshimi tremujor

Krahasuar me tremujorin e tretë 2022 rritja më e madhe prej 4,4 % vërehet në seksionin “Industri Nxjerrëse” pasuar pasuar nga seksioni “Industri Përpunuese” me 2,9 %.

Brenda këtij seksioni rritja më e madhe e çmimeve vërehet në aktivitetet “Shtypshkrimi dhe rigrupimi i mediave të regjistruara” me 17,2 %, “Prodhimi i paisjeve elektrike” me 6,7 %, etj. Seksioni “Furnizimi me ujë, aktivitete të trajtimit dhe menaxhimit të mbeturinave, mbetjeve” shënoi rritje 0,4 % krahasuar me tremujorin e tretë 2022. Indeksi i

Çmimeve të Prodhimit, në seksionin ” Energjia elektrike, gaz, avull dhe ajër i kondicionuar” ka shënuar ulje me 0,2 %.

Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për tregun vendas

Krahasuar me tremujorin e tretë 2022, indeksi shënoi rritje me 3,2 %. Rritja më e madhe vërehet në seksionin “Industri Nxjerrëse” me 6,9 %. Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për eksport: Krahasuar me tremujorin paraardhës indeksi shënoi rritje me 1,1 %. Rritja më e madhe prej 3,1 % vërehet në seksionin “Industri Nxjerrëse”./CNA.al

Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%
Indeksii Çmimeve të Prodhimit
Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%
Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për tregun vendas
Çmimet e prodhimit/ Rritje rekord me 21%
Indeksi i Çmimeve të Prodhimit të produkteve për eksport

Lajmet e fundit nga