Nga 2 në 1,2 milionë lekë në vit/ Ulet pragu i deklarimit në Tatime për të ardhurat e qytetarëve

22 Qershor 2022, 17:41, Aktualitet CNA
Nga 2 në 1,2 milionë lekë në vit/ Ulet pragu i deklarimit
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve

Qeveria ka ulur sot pragun e deklarimit të të ardhurave të qytetarëve në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve.

Për të gjithë qytetarët që kanë të ardhura mbi 1,2 milionë lekë në vit, duhet t'i deklarojnë ato në Tatime.

Deri më tani deklarimet kanë qenë detyrim për individët që kishin të ardhura bruto mbi 2 milionë lekë në vit. Pavarësisht deklarimit këta individë nuk do të paguajnë tatim shtesë, pasi kjo ju mbahet çdo muaj.

Sipas Ministrisë së Financave, kjo bëhet me qëllim që të ulen mundësitë e evazionit fiskal dhe të jetë më i thjeshtë kontrolli i shpenzimeve të qytetarëve.

Ndërkohë, ky vendim pritet të hyjë në fuqi nga 1 janari 2023./ B.A. – CNA.al

Lajmet e fundit nga