Google Maps prezanton risitë/ Të privilegjuar përdoruesit e iPhone

10 Prill 2022, 19:26, Tech CNA
Google Maps prezanton risitë/ Të privilegjuar përdoruesit e

Asgjë nuk është përfundimtare në Google Maps dhe pavarësisht se sa funksione ose përmirësime të reja vijnë në aplikacion. Disa prej tyre janë në rrugë e sipër, duke përfshirë një dizajn të ri dhe veçori ekskluzive për ata që kanë një telefon Apple.

Tipari i parë që duhet theksuar është ai që u zbulua në fakt vitin e kaluar dhe shton një veçori tjetër Waze në linjën Google Maps. Tani, në vend që thjesht t?ju thotë se një rrugë e caktuar ka një pagesë, Google Maps mund t?ju tregojë se sa do të kushtojë ajo tarifë.

Duke përdorur informacionin nga ofruesi i tarifave dhe duke marrë parasysh ditën dhe orën që do të arrini atje, Google mund t?ju tregojë të gjitha këto përpara se të filloni të lundroni. Si gjithmonë, Google do të vazhdojë të ofrojë një alternativë falas kur të jetë e disponueshme dhe ju mund t?i thoni aplikacionit të shmangë tarifat duke trokitur në menynë me tre pika në këndin e sipërm djathtas dhe duke aktivizuar opsionin ?Shmangni tarifat?.

Çmimet e tarifave do të prezantohen në Android dhe iOS këtë muaj, duke filluar nga SHBA, India, Japonia dhe Indonezia.

E thënë thjesht, Google do të shtojë një sërë detajesh shtesë në hartat në të gjitha platformat për ta bërë më pak stresuese drejtimin në vende të panjohura. Dhe me të gjitha platformat Google nënkupton Android, iOS, Android Auto dhe Apple CarPlay.

Këto detaje përfshijnë gjëra të thjeshta si semaforët dhe shenjat e ndalimit, si dhe konturet e ndërtesave dhe zonave të tjera me interes. Qytetet kryesore do të përfitojnë gjithashtu më shumë prej tij, me harta që ju tregojnë formën dhe gjerësinë e rrugës, çdo mes ose ishull gjatë rrugës dhe detaje të tjera për t?ju ndihmuar të kuptoni se çfarë po vjen dhe ku duhet të jetë vetura juaj./ CNA.al

Lajmet e fundit nga