Lumi i Vjosës dhe Lumi i Shalës shpallen zona të mbrojtura

26 Janar 2022, 12:28, Aktualitet CNA
Lumi i Vjosës dhe Lumi i Shalës shpallen zona të mbrojtura

Lumi i Vjosës dhe Lumi i Shalës shpallen zona të mbrojtura.

Ndërsa Mali i Munellës shpallet Park Natyror.

Lajmi është bërë i ditur nga ministrja e Mjedisit dhe Turizmit, Mirela Kumbaro, pas mbledhjes së sotme të Qeverisë.

?Lumi i Vjosës dhe Lumi i Shalës dhe shkojmë me dy zona të mbrojtja, në nivelin park Natyror. Kemi edhe një lajm të mirë që është shpallja e Parkut të Alpet të Shqipërisë, një riorganizim të disa zonave duke i përfshirë në një territor më të gjeë gati 20 ha, sot nga 18% e territorit të zonave të mbrojtura janë 21%?-tha Ministrja.

Lajmet e fundit nga