‘Data e skadencës’ dhe ‘vaji i palmës’/ Ekspertët flasin në ‘Now’ për sigurinë ushqimore

3 Janar 2022, 21:15, Sociale CNA
‘Data e skadencës’ dhe ‘vaji i palmës’/

Siguria ushqimore ishte tema e diskutimit në panelin e të ftuarve në ?Now? me Erla Mëhillin në Euronews ku ekspertët theksuar nevojën për shtimin e inspktorëve të Autoritet të Kontrollit Ushqimor.

Edukata e denoncimit tha Martin Jorgaqi, përgjegjës i sektorit të kontrollit të produkteve në Autoritetin Kombëtar të Ushqimit është një aspekt pozitiv pasi informacioni nga qytetarët kontrollohet sa herë ka prekje të sigurisë ushqimore.

Ilir Loha, zv.dekan në Fakultetin e Bioteknologjisë së Universitetit Bujqësor tha se nuk lejohet që një produkt të tregtohet ditën e skadencës pasi ?Nuk lejohet që produktet pranë datës së skadencës të tregtohen pasi konsumatori mund të mos e konsumoi direkt?, shprehet ai.

Mungesa e kontrolleve për datat e skadencës që ndryshohen ai tha se më shumë se sa faji i AKU, është problem i bizneseve.

Shtesat ushqimore lejohen, por nëse përdoret shtesë e cilësisë së ulët nuk e kanë efektin e duhur dhe kjo çon në përdorimin e tepërt dhe sjellë pasoja shtoi Loha.

Sipas tij përdorimi i vajit të palmës është përhapur aq shumë sa që tani ka produkte ku reklamohet se janë prodhuar pa vaj palme.

Alban Zusi, kreu i shoqatës së prodhuesve tha se duhet shtuar numri i inspektorëve dhe duhet krijuar sistemi i urdhrit të mjekut veterinar./Euronews

Lajmet e fundit nga