LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

"Kush mohon atdheun ka mohuar Zotin"/ Mesazhi i fortë i Hirësi Joanit, Mitropolitit të Korçës për 28 Nëntorin

28 Nëntor 2021, 18:38, Kulturë CNA

Hirësi Joanit, Mitropoliti i Korçës, ka uruar të gjithë shqiptarët për festën e Pavarësisë.

Në këtë ditë të shënuar, ai bën thirrje ta duam më shumë vendin tonë, të përpiqemi më shumë dhe të jetojmë në harmoni.

Hiresia e tij Joan, në një intervistë për Radio Korça, thekson se të duash Kishën dhe të duash Zotin, do të thotë të duash dhe atëdheun.

Në këtë ditë ai i kujton besimtarëve se duhet të jemi mirënjohës karshi perëndisë dhe e dyta ta duam vendin si përgjegjësi karshi Zotit.

?Raporti ndërmjet kishës dhe kombit është një raport i komplikuar dhe shpesh herë në mënyrë artificiale janë vënë sikur janë në kundërvënie. Ata janë të ndërlidhura së bashku. Kisha padyshim na mëson që ti duam të gjithë, na mëson që ta duam vendin tonë, atdheun ku kemi lindur dhe jemi rritur.

Të duash Kishën dhe të duash Zotin padyshim do duash dhe atdheun. Ky raport është shumë i rëndësishëm sepse nëse ne nuk do kemi dashuri në shpirt për vendin tonë. Duke e dashur Zotin dhe duke e dashur gjithë të tjerat, padyshim që ne do të duam atë që kemi rrotull akoma dhe më shumë.

Të duash vendin tëndë është pjesë e kësaj gjëje. Prandaj kisha nuk e mohon etninë. Mohimi etnisë është mohimi i Zotit. Nje njeri që mohon atdheun e tij, mohon kombin e tij, ka mohuar edhe Zotin.

Prandaj Kisha vazhdimisht na mëson që ta duam vendin tonë. Të duash vendin nuk do të thotë të urresh të tjerët. Por të përiqesh me gjithë shpirt që ai vend të përparojë, të jetojmë në paqë e në harmoni dhe është një detyrim i çdo të krishteri që ta dojë vendin e tij. Gjersa kemi lindur këtu, Zoti na ka caktuar kujdestarë të këtij vendi dhe kemi përgjegjësi para perëndisë për mbarëvajtjen e këtij vendi. Sepse e Zotit është dheu dhe gjithçka në të.

Njerëzit duhet ta duan vendin e tyre, sepse nëse nuk duan vendin e tyre, padyshim nuk do duan as perëndinë .

Perëndia na ka dhënë një vend shumë të bukur që ka gjithçka. Ka male ka fusha, pyje, lumenj, ka kodra ka dete, ka liqen dhe për këtë duhet ti jemi mirënjohës dhe ta falenderojmë perendinë.

Në këtë ditë ne i kujtojmë besimtarëve gjithmonë këto dy gjëra ,e para të jemi mirënjohës karshi perëndisë dhe e dyta ta duam vendinn edhe si përgjegjësi karshi Zotit.

 Do të doja ti uroja të gjithëve gëzuar këtë ditë, të falenderojmë perendinë , le të përpiqemi për vendin tonë me gjithçka që mundemi sepse duke u përpjekur për vendin tonë, pa dyshim ne ndihmojmë dhe veten. Në një vend ku s?ka paqe, ku s?ka harmoni , ku ka sherre ku ka grindje, zilira, sharje nuk mund të ketë qetësi dhe nuk mund të jetë një vend që ti të jetosh qetësisht.

Në këtë ditë të veçantë për vendin tonë ju ruoj të gjithëve gëzuar dhe përshumë vjet.?, ka theksuar hirësia e tij Joan./CNA.al

 

 

Lajmet e fundit nga