LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

I denoncuar për mitmarrje dhe fshehje të vilave/ Prokurori me llogari bankare në Angli dhe USA, në Vetting

21 Nëntor 2021, 10:59, Vetingu CNA
I denoncuar për mitmarrje dhe fshehje të vilave/ Prokurori me llogari

Binas Nina, prokuror pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, do të dalë nesër para Vettingut.

Nina, pas një vit hetimesh-Vetting do të dalë para trupës gjykuese të përbërë nga Xhensila Pine, Valbona Sanxhaktari dhe Lulzim Hamitaj.

Prokurori në fjalë është i njohur nga denoncimet në media dhe jo vetëm.

Kohë më parë emisioni ?STOP? solli një rast absurd, sesi ishin manipuluar provat e një aksidenti.

L.Qatipi, një qytetar nga Elbasani, më 1 shtator 2016, kishte bërë një aksident me makinë. Por, pas veprimeve të para, prokuroria nisi hetimet, por në mënyrë të dyshimtë, prokurori Binas Nina, mbylli çështjen.

Të dyshimtë profesionalisht prokurorin Nina e bën dhe një denoncim në vitin 2013 në portalin e e Ministrisë së Drejtësisë, në kategorinë ?Stop Korrupsionit në Drejtësi?.

?Ju bëjmë me dije se në Prokurorinë e Elbasanit është një prokuror i quajtur, Binas Nina, ku kërkon lekë për të mbyllur çështje. Ka në pronësi disa vila, një ndërtim e ka në fshatin Labinot-Fushë, të cilat i ka ndërtuar nga mitmarrja. Aftësia e tij është me kurs 6-mujor.?, shkruante i quajturi ?Zyrtari Elbasan?, në portalin e Ministrisë së Drejtësisë.

Nuk dihet nëse është marrë në konsideratë ky denoncim, pasi në pasurinë e deklaruar pranë ILDKPKI-së, prokurori Nina, nuk ka pasuri të tilla, siç denoncon qytetari.

Patundshmëria që ai deklaron janë dy apartamente banimi me sipërfaqe 30 m2 dhe 100 me, me vlerë 4 000 000 lekë. Në vitin 2011 ai deklaron se ka shitur apartamentin në Librazhd, 999 389 lekë.

Por, nuk jep asnjë sqarim më shumë sa është sipërfaqja dhe kur e kishte blerë. Në vitet 2016 dhe vitet 2017 ai deklaron disa patundshmëri, për të cilat thotë se i ka të trashëguara dhe që më pas i ka dhuruar.

Bëhet fjalë 1/6 e sipërfaqes së ndërtesës prej 18 m2, 1/6 e sipërfaqes së ndërtes prej 43 m2 dhe tokë arë përfituar nga ligji 7501, me sipërfaqe 33 734 m2, ku posedonte 1/6. Mirëpo prokurori që ka dhuruar pjesën e tij të patundshmërive ka disa llogari dhe depozita bankare që meritojnë një hetim të detajuar. Llogaritë e tij bankare shtrihen nga Shqipëria, në Amerikë dhe më pas në Angli.

Sipas prokurorit, një pjesë të parave e ka bërë nga dërgesat që i çon vëllai nga Amerika, madje vitet e fundit i ka spornsorizuyar studimet e vajzës.
Prokurori deklaron se në vitin 2004, vëllai i ka dërguar 404 euro, në vitin 2006 i ka dërguar 4500 nuk e përcakton janë lekë, euro apo dollar, në vitin 2007, 30 000 lekë, në vitin 2008, 450 dollarë, në vitin 2009 305 dollarë dhe 335 dollarë dhe në vitin 2010, 920 dollarë
Në vitin 2017 vëllai i ka dhuruar vajzës së subjektit deklarues 1 000 dollarë dhe 2 000 dollarë për studime, ndërsa në vitin 2018 i ka dhuruar 1850 dollarë.

Viti 2003
Ap banimi me sip 30 m2.
Ap me sip 100 m2 me vlerë 4 000 000 lekë.
Automjet me vlerë 350 000 lekë.
Depozitë bankare, 500 000 lekë dhe 560 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 795 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 130 000 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare, 60 000 lekë.

Viti 2004
Gjendje kesh ne banesë, 800 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 860 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 150 000 lekë.
Para të dërguara nga vëllai, 404 euro.

Viti 2005
Pagë e patërhequr nga subjekti deklarues, 344 881 lekë.
Pagë e patërhequr nga bashkëshortja, 90 879 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare, 15 000 lekë.
Shtuar para në banesë, 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 029 346 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 170 000 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare, 35 000 lekë.

Viti 2006
Pakësuar llogaritë e bashkëshortes, -344 881 lekë,-90 879 lekë dhe -565 467 lekë.
Pakësuar llogaria e subjektit deklarues,-679 724 lekë.
Shtesë në bono thesari, 800 000 lekë.

Depozitë kursimi 1 300 000 lekë.
Shtesë në gjendjen në banesë, 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 040 500 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 200 000 lekë.
Interesa nga bono e thesarit, 71 528 lekë.
Interesa bankare, 60 000 lekë.
Dërguar nga Ilir Nina shuma, 4500 nuk e përcakton janë lekë apo dollarë.

 

Viti 2007
Bono thesari, 500 000 lekë.
Bono thesari, 1 000 000 lekë.
Shtesë në depozitën bankare, 70 000 lekë.
Shtesë në lekët në banesë, 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 000 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 250 000 lekë.
Interesa nga bono thesari, 52 000 lekë dhe 70 000 lekë.
Ka deklaruar një vlerë 1 000 000 lekë por s kuptohet se për çfarë.
Dërguar nga USA, 30 000 lekë.

Viti 2008
Shtesa në bono thesari, 1 000 000 lekë.
Shtesa në depozitë kursimi, 1 500 000 lekë.
Depozitë kursimi 30 000 lekë dhe 30 000 lekë.
Shtesë në interesat e depozitës bankare, 83 110 lekë.
Tërhequr nga bono thesari, 500 000 lekë.
Tërhequr nga bono thesari, 1 000 000 lekë.
Pakësuar me 300 000 lekët në banesë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 131 716 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 300 000 lekë.
Interesa nga bono thesari, 34 340 lekë.
Interesa nga bono thesari, 51 213 lekë.
Depozituar nga vëllai 450 dollarë.
Shtesë në interesat bankare, 40 518 lekë dhe 42 799 lekë.

Viti 2009
Shtesa në depozita kursimi 20 000 lekë dhe 20 000 lekë.
Shtesë në interesa bankare, 112 000 lekë.
Dhën hua 3 500 000 lekë.
Tërheqje nga depozita 1 605 553 lekë.
Pakësuar gjendja në banesë me 1 200 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 289 918 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 340 000 lekë.
Interesa nga bono thesari, 50 000 lekë.
Interesa nga depozita bankare 112 000 lekë.
Interesa nga depozita bankare 105 533 lekë.
Depozituar nga vëllai 305 dollarë dhe 335 dollarë.

Viti 2010
Depozitë bankare 17 000 lekë.
Depozitë bankare 500 euro.
Depozitë bankare 500 euro.
Depozita pa afat me qëllim transferimi tek vëllait, prerje biletash, udhëtimi me familjen për në USA, 4650 dollarë.
Shtesë në banesë, 400 000 lekë.
Tërhequr nga bono thesari 800 000 lekë.
Tërhequr nga depozita bankare, 1 685 812 lekë.
Transferuar tek vëllai depozita pa afat me vlerë 4 650 dollarë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 200 000 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 350 000 lekë.
Interesa nga depozita bankare 55 000 lekë.
Depozituar nga vëllai 920 dollarë.

Viti 2011
Depozitë kursimi, 15 000 euro.
Depozitë kursimi, 925 dollarë.
Shtesë në interesa 396 euro.
Pakësuar depozita bankare me 7 000 euro.
Shitur ap në Librazhd, 999 389 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 181 410 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 370 000 lekë.

Viti 2012
Regjistruar 6 m2 në ap me sip 100 m2 me vlerë 4 000 000 lekë.Pallati është ndërtuar në vitin 2001. Regjistrimi ka kushtuar 300 000 lekë.
Shtesë në llogarinë bankare, 3415 dollarë.
Gjendje page e patërhequr e bashkëshortes, 105 104 lekë.
Shtesë në depozita bankare, 265 euro, 192 euro, 70 euro dhe 8 644 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 137 408 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 435 791 lekë.
Kthim taksash si resident në USA 1800 dollarë.

Viti 2013
Blerë makinë, 600 000 lekë.
Depozitë bankare e bashkëshortes 500 000 lekë.
Shtesë në depozitë bankare 150 europ dhe 100 euro.
Shitje makine 300 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 145 087 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 402 007 lekë.
Të ardhura nga mësimdhënia në një universitet privat, 25 287 lekë.

Viti 2014
Shtesë në depozita bankare, 112 euro, 20 euro, 31 euro dhe 4 528 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 355 867 lekë.
Depozitë bankare e bashkëshortes, 1 013 500 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 466 660 lekë.
Të ardhura nga interesat bankare, 13 500 lekë.

Viti 2015
Shtesë në depozita bankare 54 euro dhe 21 euro.
Pagë e patërhequr, 41 74 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 346 260 lekë.
Shtesë në depozitën bankare të bashkëshortes 1 430 729 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 448 476 lekë.

Të ardhura nga interesat bankare, 17 229 lekë.

Viti 2016
Shtesë në depozitën bankare të bashkëshortes 1 449 759 lekë.
Shtesë në llogarinë ne USA, 1256 dollarë.
Çeqe thesari ne USA, 4 000 dollarë.
Shtesë interesash 23 euro, 14 euro dhe 14 euro.
Shtesë në gjendjen në banesë, 400 000 lekë.
Tokë arë përfituar nga ligji 7501, me sip 33 734 m2, ku posedon 1/6.
Pakësuar gjendja në banesë 1 450 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 400 512 lekë.
Kthim taksash si rezident në USA, 6 000 dollarë.
Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes 695 lekë dhe 795 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 449 145 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në universitetin e Elbasanit, 61 200 lekë.

Viti 2017
1/6 e sip së ndërtes prej 18 m2, përfituar nga trashëgimia.
1/6 e sip së ndërtes prej 43 m2, përfituar nga trashëgimia.
Tokë arë përfituar nga ligji 7501, me sip 33 734 m2, ku posedon 1/6.
Depozitë bankare në USA, 5 000 dollarë.
Llogari bankare 1 500 000 lekë.
Derdhje për pension vullnetar 22 200 lekë.
Llogari bankare 76 50 dollarë amerikanë.
Shtesë interesash 30.61 euro dhe dhe 14 euro.
Tërhequr 1 448 721 lekë.
Pakësuar llogaria në Amerikë me 1 746 dollarë.
Pakësuar çeqet e thesarit më 4000 dollarë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 448 937 lekë.
Vëllai i ka dhuruar vajzës së subjektit deklarues 1 000 dollarë dhe 2 000 dollarë për studime.
Kthim taksash në USA, 1 000 dollarë.
Pagesë nga sigurimet për një aksident, 1 500 000 lekë.
Bashkëshortja, pension vullnetar, 25 000 lekë.
Gjendja e llogarisë së pagës së bashkëshortes, 39781 70 lekë dhe 101 28 lekë.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 473 220 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në universitetin e Elbasanit, 52 427 lekë.

Viti 2018
Shtesë në llogarinë bankare, 3 318 dollarë.
Llogari rrjedhëse 1 299 000 lekë.
Depozitë bankare në Angli 100 paund.
Gjendje llogarie në SHBA, 625 dollarë.
Shtesë në interesat bankare 15 euro, 2585 lekë, 15 euro, 2585 lekë dhe 52 euro.
Shtesë në fondin vullnetar të pensioneve, 242 242 lekë.
Pakësuar llogaria me 1 500 000 lekë.
Të ardhura të subjektit deklarues nga puna si prokuror, 1 474 725 lekë.
Pagesë dëmi, me vendim gjykate, 1 599 174 lekë.
Vëllai i ka dhuruar vajzës së subjektit deklarues 1850 dollarë për studime.
Të ardhura nga paga e bashkëshortes nga spitali Elbasan, 478 472 lekë.
Të ardhura të bashkëshortes si pedagoge në universitetin e Elbasanit, 54 600 lekë./CNA.al

Lajmet e fundit nga