Shkenca zbulon tipin e meshkujve që gratë nuk mund t’i rezistojnë

13 Shkurt 2021, 15:48, Lifestyle CNA
Shkenca zbulon tipin e meshkujve që gratë nuk mund t’i

Është mjaft e zakonshme që një burrë me pamje mesatare që vepron me siguri është më i suksesshëm me gratë sesa dikush me një fytyrë më tërheqëse. Dhe tani ka një shpjegim. Një studim i botuar në Shkencën Psikologjike zbuloi se burrat, pamja e të cilëve është larg standardeve të bukurisë , por që janë më të sigurt për gratë, janë më të suksesshëm sesa burrat me atraktivitet më të lartë fizik.

Ky studim përfshiu 96 burra dhe 103 gra që morën pjesë në takime të shpejta, ku secili pjesëmarrës kaloi tre minuta duke biseduar me një pjesëmarrës tjetër. Rezultatet treguan se “burrat që besuan se nuk janë tërheqës nga pamja por të sigurt në vetvete, ishin më tërheqës për gratë”. Dhe ky besim ishte çelësi i suksesit në takime.

Për më tepër, studimi tregoi se burrat që shqetësohen më pak me pamjen e tyre fizike jo vetëm që janë më të suksesshëm me gratë, por gjithashtu rrisin fëmijë me vetëbesim. Ai shtoi se burrat tërheqës fizikisht kanë më shumë të ngjarë të mashtrojnë.

Deri tani ne dimë dy gjëra për burrat më të dëshiruar: Gratë preferojnë djem të sigurt dhe me zemër të mirë pamja e të cilëve është larg stereotipave të bukurisë  të vërtetuara shkencërisht./ CNA.al

Lajmet e fundit nga