LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Arkeologët zbulojnë një qytet të lashtë të fisit Maja

2 Maj 2015, 20:15, Aktualitet CNA

Arkeologët që punojnë në Guatemala kanë gjetur një qytet të lashtë të fisit Maja, me një sistem unik,duke siguruar prova për ekzistencën e një sundimtari të fuqishëm. Qyteti, i cili ka banesa në formën e piramidave, ekzistonte  mes viteve 600 p.es dhe 300 p.es, një kohë kjo kur qytetet e para ishin duke u ndërtuar në këtë zonë. Asnjë qytet tjetër nga Maya nuk ishte ndërtuar me këtë planimetri e dizajn të rrjetit, thonë hulumtuesit. Ky qytet ishte “i organizuar në një mënyrë që ne nuk e kemi parë në vende të tjera,” tha Timothy Pugh, një profesor në Kolegjin Queens në Nju Jork.

 

Lajmet e fundit nga