LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Biblioteka ku ruhen fjalët dhe kujtimet që harrojmë çdo ditë

2 Maj 2015, 17:10, Aktualitet CNA

Nëse Biblioteka Borges e Babelit është një dyqan masiv i dokumenteve të shkruara, Biblioteka Unconcious e Jonny Love është e kundërta. Edhe pse ajo ka mbi 100.000 libra, materiale dhe fletushkat, në fakt praktikisht nuk ka asnjë informacion konkret. Fletat e çdo objekti janë të gjitha të bardha.

Ajo çka Love ka ndërtuar nuk është një ?shtëpi? fjalësh, por një homazh për fjalët që ne kemi krijuar, thënë apo dëgjuar, por që i kemi harruar.

Jonny Love thotë se interesi i tij lidhet me subkoshiencën dhe me procesin  me të cilin truri ruan kujtimet. Ai është ndikuar edhe nga  aksidenti tragjik me biçikletë i mikes së tij. “U pa qartë se kujtimet e një nate para aksidentit ishin inkorporuar në ëndrrat e saj dhe ajo nuk ishte më kujtime nga realiteti,” tha ai për Huffington Post.

“Në fakt kujtimet kryesore të aksidentit ishin eliminuar. Kjo më pas u kthye në një kureshtje për mua dhe shpejt e gjeta veten duke hulumtuar për humbjet e kujtesës dhe u zhyta në një botë teorish lidhur me mënyrën se si truri i ruante kujtimet. “Procesi i ?ruajtjes? së këtyre kujtimeve zgjati një vit, duke gjetur dhe prerë letra. Mënyra se si këto letra janë vendosur lidhet me subkoshiencën.

 

Lajmet e fundit nga