LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

217 prokurorë dhe gjyqtarë të shkarkuar në 5 vite/ 92 të tjerë i ikën Vettingut

7 Mars 2023, 14:28, Vetingu CNA

217 prokurorë dhe gjyqtarë të shkarkuar në 5 vite/ 92

Në 5 vite janë hetuar nga shkalla e parë e Vettingut 620 gjyqtarë, prokurorë e inspektorë të drejtësisë.

Përgjatë së njëjtës periudhë janë konfirmuar në detyrë 132 gjyqtarë dhe 128 gjyqtarë.

Janë konfirmuar në detyrë, 113 prokurorë dhe janë shkarkuar 85 prej tyre.

620 vendime në 5 vite

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nga data 8 shkurt 2018 deri në datën 28 shkurt 2023 ka dhënë 620 vendime.

217 prokurorë dhe gjyqtarë të shkarkuar në 5 vite/ 92

258 vendime janë firmosur për konfirmim në detyrë për 132 gjyqtarë, 113 prokurorë, 2 ish-inspektorë në KLD, 1 inspektor në KLGJ dhe 10 ndihmës/këshilltarë ligjorë.

217 vendime janë firmosur për shkarkimin nga detyra për 128 gjyqtarë, 85 prokurorë, 1 inspektor në ILD, 1 inspektor në KLGJ dhe 2 ndihmës ligjorë.

Gjithashtu KPK, ka dhënë 92 vendime për ndërprerje procesi për 57 gjyqtarë, 23 prokurorë, 1 ish-prokuror, 9 ndihmës ligjorë, 2 ish-inspektorë në KLD.

8 vendime janë dhënë për pushimin e procesit për 3 gjyqtarë, 1 prokuror dhe 4 ndihmës ligjorë në Gjykatën e Lartë (neni 56 i ligjit nr. 84/2016.

41 vendime janë dhënë për përfundimin e procesit pa një vendim përfundimtar për 23 gjyqtarë, 13 prokurorë, 1 ish-kryeinspektor në KLD dhe 1 ish-inspektor në ILD.

Si dhe 4 vendime për pezullimin nga detyra për 3 prokurorë dhe 1 ndihmës ligjor./CNA.al

Lajmet e fundit nga