Toyota do riciklojë bateritë e automjeteve elektrike/ Zbardhet qëllimi i projektit

25 Qershor 2022, 10:32, Tech CNA
Toyota do riciklojë bateritë e automjeteve elektrike/ Zbardhet
Makinë Toyota

Bateritë e automjeteve elektrike do të mund riciklohen.

Kjo do të bëhet falë  arteneritetit  të kompanisë Toyota dhe kompanisë së reciklimit Redwood Materials.

Qëllimi i këtij projekti është  që të merren bateritë e vjetëra  dhe të konsumuara për tu rinovuar ose për tu prishur në mënyrë  që materialet e tyre të përdoren për të krijuar bateri të reja.

 Me këtë projekt komapnitë  duan krijojnë një "zinxhir furnizimi për automjetet elektrike", që do të thotë se merr bateri e vjetra dhe i kthen ato në bateri për makina të reja.

Teknologjia dhe metodat e Redwood për riciklimin e baterive të automjeteve janë të reja. 

Përkthyer dhe përshtatur në shqip nga CNA.al

Lajmet e fundit nga