Musk, i shqetësuar/ “Po humbas miliarda dollarë”

24 Qershor 2022, 08:52, Tech CNA

Musk, i shqetësuar/ “Po humbas miliarda dollarë”

CEO i Tesla-s, Elon Musk, tha se fabrikat e tij të reja të makinave po 'humbin miliarda dollarë' për shkak të problemeve të zinxhirit të furnizimit dhe mungesës së baterive.

"Kjo fabrikë po humbet para 'të çmendura'", shpjegoi ai. "Ne duhet të operojmë më shumë makina nga kjo fabrikë kundrejt një numri shumë të vogël makinash".

Musk tha se fabrika e Tesla-s në Teksas prodhon një numër 'të vogël' makinash për shkak të sfidave në rritjen e prodhimit të baterive të saj të reja 4680 dhe pasi mjetet për të bërë bateritë e saj konvencionale 2170 kanë 'ngecur në portin në Kinë'.

Musk, i cili gjithashtu themeloi SpaceX, tha se fabrika e tij në Berlin është në një 'pozitë pak më të mirë' sepse filloi me përdorimin e baterive tradicionale 2170 për makinat e ndërtuara atje.

Ai tha se mbylljet e lidhura me COVID-19 në Shangai "ishin shumë, shumë të vështira". Mbyllja ndikoi në prodhimin e makinave jo vetëm në fabrikën e Tesla-s në Shangai, por edhe në fabrikën e saj në Kaliforni, e cila përdor disa pjesë automjetesh të prodhuara në Kinë, tha ai./ CNA.al

Lajmet e fundit nga