LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nis puna për rijetëzimin e Kalasë së Pogradecit

2 Janar 2024, 13:30, Qyteti im CNA

Nis puna për rijetëzimin e Kalasë së Pogradecit

Kalaja e Pogradecit është një nga asetet më të njohura të trashëgimisë së kulturës në këtë qytet. Kala, e cila sipas specialsitëve të fushës ka qenë e populluar që në shekullin e 4 dhe të 5 para Krishtit.

Sipas arkeologes Froseda Angjellari kjo kala ka në brendësi të saj elementë shum të rëndësishëm të historisë së këtij qyteti zbulimi i të cila do të sjellë për vizitorët diçka të re në fushën turistike të Pogradecit.

Kryetari i Bashkisë Ilir Xhakolli thotë bashkia ka një projekt për rijetëzimin e plotë të Kalasë e cila bashkë me Muzeun e Palafiteve dhe lagjet historike do të jenë qendrat më të vizituara nga vendasit dhe të huajt.

Projekti i cili financohet me fondet e BE ka në vetvete ngritjen e një muzeu arkeologjik, zbulimin e mureve të kalasë dhe rehabilitimin e rrugës drejt këtij destinacioni të ri turistik e arkeologjik./ CNA

Lajmet e fundit nga