LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ministria e Financave “rrëzon” Hysenbelliun/ Procedurat ndaj “Prestige Resort”, në përputhje me ligjin

22 Mars 2023, 15:58, Aktualitet CNA

Ministria e Financave “rrëzon” Hysenbelliun/ Procedurat ndaj

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka reaguar për aksionin e policisë dhe IKMT-së në “Prestige Resort”, për të konfiskuar dy godina pa leje të Irfan Hysenbelliut.

Duke iu përgjigjur akuzave të ngritura nga Hysenbelliu, Ministria e Financave shprehet se të gjitha procedurat e kryera nga institucionet publike në harkun kohor 2022-2023 janë në përputhje të plotë me ligjin dhe kushtetutën.

Sipas saj, procedura e sotme është e njejtë me atë të javëve të kaluara, kur përfaqësues të institucioneve shtetërore kanë kryer procedurat e nevojshme për zbatimin e vendimmarrjes.

Ministria deklaron objektet e konfiskuara në pronësi publike do të shërbejnë si hapësira shtesë për institucionet rezidenciale për personat me nevoja ndryshe.  

“Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë se me kërkesë të Shërbimit Social Shteteror, me qëllim sigurimin e hapësirave shtesë dhe të reja për institucionet rezidenciale për ofrimin e sherbimeve sociale për personat me aftësi të kufizuar apo kategorive të tjera vulnerabel, me qëllim përmbushjen e standardeve sa më të mira për marrësit e shërbimeve të ofruara nga institucionet e përkujdesit shoqëror, i ka propozuar Këshillit të Ministrave kalimin e objekteve në pronësi publike, konfiskuar në baze të ligjit dhe akteve nënligjore në zbatim të tij.

Të gjitha procedurat e kryera nga institucionet publike në harkun kohor 2022-2023 janë në përputhje të plotë me ligjin dhe kushtetutën. Ndryshe nga sa pretendojnë palë të caktuara nuk egziston asnjë vendim gjyqësor, i asnjë lloj forme, që të ketë pezulluar vendimmarrjen shtetërore.

Ditën e sotme, nuk ka ndodhur asgjë ndryshe nga ditët dhe javët e kaluara, kur përfaqësues të institucioneve shtetërore kanë kryer procedurat e nevojshme për zbatimin e vendimmarrjes.

Politizimi dhe mediatizimi i kësaj cështje e cila në thelb është një procedurë administrative nuk i shërben as zbatimit të ligjit, as mbështetjes që shteti shqiptar i jep shtresave në nevojë”, thuhet në deklaratë./ CNA

Lajmet e fundit nga