LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The "floating city" of the future / How will the "home" of humanity look like in many years

2023-01-15 17:07:00, Kuriozitete CNA

The "floating city" of the future / How will the "home" of

It looks like an excerpt from the most impressive science fiction films, but in fact it is a project that a group of architects from all over the world want to bring to life.

The "floating city" of the future / How will the "home" of

Meet the "Floating City" which will be a city that will stand on water surfaces, seas and oceans, as climate change will be such that the rise of the sea level will force humanity to live on these islands.

The "floating city" of the future / How will the "home" of

Ekipi ndërkombëtar i arkitektëve dhe dizajnerëve të udhëhequr nga italiani "Luca Curci Architects" dhe britaniku "Tim Fu Design", projektuan qytetin me ndihmën e inteligjencës artificiale. Kështu ata publikuan modelet dhe fotot e para se si do të jetë qyteti i së ardhmes, në të cilin ata besojnë se mund të strehojë rreth 50 mijë banorë. 

The "floating city" of the future / How will the "home" of

Vizualisht, ky qytet të kujton filmin fantastiko-shkencor " Elysium " të vitit 2013 me Matt Damon në të cilin e  ardhmja në Tokë është kthyer në një “ferr” për të varfërit ndërkohë që të pasurit jetojnë në një stacion hapësinor që rrotullohet rreth Tokës, i cili është si një utopi teknologjike.

This city will have a zero-waste policy, 100% "green" transport systems, a solution for energy conservation, a variety of renewable energies and rural life will prevail.

There will be ports from where people can visit the islands, as well as sophisticated means of navigation and airships./ CNA.al

Lajmet e fundit nga