LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

A night with the stones, the alley and the Kadare house in Gjirokastër

2023-01-28 21:59:00, Kulturë CNA

A night with the stones, the alley and the Kadare house in Gjirokastër

Today, the analyst Aleksandër Çipa congratulated the master of the Albanian pen, Ismail Kadarenë, on his 86th birthday.

?ipa has taken some pictures from Kadare's house in Palorto and writes alongside:

" I choose to change the traditional approach to wishing the great writer Kadare's 87th birthday.

Live long and in full health, our Gjirokastrite, our Albanian, the greatest in our world Kadare!

The congratulations you continuously receive and will receive, are a formal form of gratitude distributed everywhere among people, as a merit for your great talent.

Shumë shkruhet e flitet e do të flitet, si në pashterrje të përhershme....

Por unë, sot dua ta përfshij urimin tim në fjalë-shoqërimin e ciklit të fotografive të kësaj nate në sokakun ku u ngjiz letërsia jote e parë dhe e madhe dhe ajo që pasoi.

Sonte në 28 Janar 2023 jam i vetëm nëpër Sokakun e të Marrëve nëpër Palorto.

Nata dhe gurët në këtë mëhallë janë një materie e madhe letrare të cilën, e kryevepërbëre, në fjalë e shkrimtarinë tënde.

Këtë cikël fotosh që munda të fiksoj sonte në telefonin tim, po ia shpërndaj botës dhe syve virtualë të mëhallës së pafundme fejsbuksiane, si copëz e shumëllojshme e terrenit dhe qytetit ku u linde.

In this poem-of-silence or symphony-of images, of stone and night, of Mehalla and Palorto, of Gjirokastra and this Albanian visa, was born 87 years ago in the Kadare House, the writer who accompanies him throughout his entire living life and that future, the greatness of himself surrounded by the petty grievances of his contemporaries and the great praise of the world in all languages ??and in all consciences.

Long live the fame of this son, the beautiful neighborhood of Palorto! Big thanks!"

Lajmet e fundit nga