LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Arrested in Italy for theft/ Excluded from the ranks of the police force

2022-11-22 20:19:00, Kronika CNA
Arrested in Italy for theft/ Excluded from the ranks of the police force
Illustrative photo

The Department of International Relations in the State Police, within the framework of cooperation and exchange of information with counterparts, with the aim of preventing and combating crimes and illegalities in general, has received notification that the citizen KN, 27 years old, with the duty of an officer of the General Patrol at the Shengjin Police Station, at the Lezhë Police Station, he was arrested by the Italian law enforcement bodies, for the criminal offense of "Theft". 

Menjëherë pas njoftimit të marrë nga homologët italianë, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit ka firmosur përjashtimin  nga Policia e Shtetit, të punonjësit të Policisë K. N.

Punonjësi i Policisë K. N., konform procedurave ligjore, ka marrë leje pa të drejtë page, nga data 01.11.2022 deri më datë 31.12.2022. Kjo leje i është miratuar nga eprori i tij, për dalje jashtë shtetit, pas kërkesës së bërë nga vetë punonjësi, për arsye shëndetësore.

Sqarojmë opinionin publik se rekrutimet në Kolegjin e Policisë, të Akademisë së Sigurisë,  për Patrullë të Përgjithshme, bëhen në zbatim të ligjit “Për Policinë e Shtetit” dhe në zbatim të kritereve të përcaktuara me VKM. Aplikantët kalojnë disa faza testimi dhe verifikimi, të cilat përjashtojnë kategorikisht mundësinë e hyrjes në Akademi, të aplikantëve me të kaluar kriminale.

Përsa i përket shtetasit K. N., të arrestuar nga autoritetet policore italiane, tashmë ish-punonjës i Policisë, sqarojmë se pranimi i tij në Akademinë e Sigurisë, është bërë konform procedurave ligjore dhe se 27-vjeçari është djali i një dëshmori të Policisë. 

Gjithashtu, sqarojmë opinionin publik se në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit dhe në drejtoritë vendore të Policisë, janë ngritur dhe funksionojnë këshillat e emërtesës, për emërimin e drejtuesve të strukturave të Policisë, bazuar në rezultatet e punës, profesionalizmin, integritetin dhe pastërtinë e figurës.

We regret the malicious statements that aim to undermine the work, effort and sacrifice of thousands of boys and girls, men and women, of the State Police, who work 24/7 to guarantee order and security, and who face and fight every day, with crime in general and organized crime in particular.

Lajmet e fundit nga