LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Land alienation in Lalëzi Bay/"Rrumi" leaves the "plates" to SPAK

2022-11-22 15:05:00, Kronika CNA

Land alienation in Lalëzi Bay/"Rrumi" leaves the

The Special Prosecutor's Office Against Corruption and Organized Crime is investigating criminal proceedings no. 235 of 2020, for the criminal offenses "Passive corruption of persons exercising public functions", "Active corruption of persons exercising public functions", "Abuse of office" ” and “Forgery of documents”, the latter committed within the framework of the structured criminal group, provided for by articles 259, 244, 248, 186, 28/4, 333/a and 334 of the Criminal Code.

Në vijim të hetimeve me kërkesë të Prokurorisë së Posaçme, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, me vendimin nr. nr.76 datë 20.10.2022 ndërmjet të tjerave ka vendosur: Caktimin e masës së sigurimit personal me karakter shtrëngues “Arrest në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, për personin nën hetim Irgen Kërçuku, i dyshuar për kryerjen e veprës penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal.

Caktimin e masës së sigurimit personal me karakter shtrëngues “arrest në burg”, parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, për personin Aleksandër Laho (alias Pëllumb Muharremi), i dyshuar për kryerjen e veprës penale “Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 244 dhe 25 i Kodit Penal.

Në datën 22.11.2022, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit ekzekutoi masën e sigurimit “arrest në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, caktuar ndaj I.K., ndërsa vazhdojnë kërkimet me qëllim ekzekutimin e masës së sigurimit “arrest në burg”, caktuar ndaj të hetuarit Laho(alias Muharremi).

Gjatë hetimeve të këtij procedimi penal është bërë e mundur evidentimi i një skeme të mirëfilltë kriminale në falsifikimin dhe regjistrimin e pronave në vijën bregdetare të quajtur “Gjiri i Lalzit”, Durrës.

Gjatë hetimeve të këtij procedimi penal Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin nr. 409 datë 30.10.2021 ka vendosur sekuestron preventive mbi një sipërfaqe toke prej rreth 200 000 (dyqind mijë) metra katrorë që gjendet në zonën e quajtur “Gjiri i Lalzit”, Durrës.

Also, at the request of the Special Prosecutor's Office, the Special Court of First Instance for Corruption and Organized Crime, Tirana, with decision no. 497, dated 18.11.2022, has imposed preventive seizure on an area of ??203 100 (two hundred three thousand and one hundred) square meters located in Shetaj, (Gjiri Lalëz) Durrës.

Investigations continue regarding the identification of criminal facts and persons involved in this criminal activity. /CNA.al

Lajmet e fundit nga