LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me kontributet e nxënësve

14 Shtator 2023, 21:25, Denoncim CNA

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Me fillimin e vitit të ri shkollor filluan edhe problemet.

Fiksi u përqendrua në një problematikë që ngritën disa prindër nga shkolla 9-vjeçare Bishqem në Peqin.

Ata dërguan pranë redaksisë një formular, ku prindërve u kërkohej të bënin donacione për shkollën. Këto lekë do të shkonin për rregullimin dhe saldimin e bankave të shkollës, detergjente për larjen e shkollës, mjete didaktike si dhe pagesë për sanitaren.

Fiksi kontaktoi me këta prindër të cilët deshën të mbeteshin anonime dhe pohuan se u kishin kërkuar nga 2000-2500 lekë të reja.

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Fiksi u drejtua drejt kësaj shkolle publike ku takoi dhe pyeti drejtpërdrejt drejtorin e saj Kelmend Cani, i cili pohoi se formulari është bërë si kërkesë e bordit të prindërve të shkollës. Ai shtroi se problem kryesor shkolla që ai drejton prej disa vitesh ka pastrimin e saj.

Pra duhet të paguajnë një sanitare si dhe paketën higjienike ( ku përfshihen detergjentet).  Ai shprehet se lista është formuluar gabim pasi nuk kanë nevojë për rregullim bankash apo saldime. Për sa i përket pikës së blerjeve të mjeteve didaktike ai i kërkon gazetares së Fiksit ta ndjekë në një prej klasave ku i tregon se lekët duhen për të blerë letra, bojëra për nxënësit që vizatojnë, si dhe mjete për nxënësit me aftësi të kufizuara.

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Ai në video shprehet i keq ardhur për ankesën që kanë bërë prindërit dhe thotë se ‘nuk e di kujt i paska ardh kaq keq për 300 -400 lekë t’i jap për shkollë’. Ndërkohë që gazetarja e Fiksit ndërhyn dhe i thotë se prindërit i kanë përmendur të tjera shifra që variojnë nga 2000-2500 lekë.

“Ne nuk marrim lekë kush do të kontribuojë le ta bëj, ne me to paguajmë pastruesen”, thekson drejtori. Ai shpjegon se ka bërë kërkesë në bashki për një sanitare por ende nuk është bërë asgjë. Gjithashtu ai tregon se vjet janë mbledhur nga nxënësit rreth 700 e ca mijë lekë të vjetra plus edhe kontributet që kanë dhënë vetë mësuesit, të cilat kanë shkuar për pagesën vjetore të sanitares.

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Fiksi iu drejtua Bashkisë Peqin ku Genci Gripshi, drejtor i Arsimit Sportit tha se nuk ka ndonjë kërkesë të tillë të depozituar nga drejtori i shkollës në fjalë, por gjithsesi në gjitha shkollat kështu funksionon.

Asnjë shkollë nuk ka sanitare, pasi këtë sistem kemi marrë edhe nga ministria. I kemi lënë ashtu siç na u dorëzuan.” Për sa i përket paketës së higjienës ai pohoi se ende nuk janë bërë shpërndarjet nëpër shkolla pasi ende nuk është miratuar buxheti.

Por Fiksi pa nga afër edhe kushtet e shkollës më të vjetër në këtë qytet. Shkolla “Adem Bedalli”  me 400 fëmijë është në kushte skandaloze dhe nga pamjet e transmetuara në emision dukej se në këtë shkollë kishte kohë që nuk ishte vënë dorë.

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Suva të rëna, mure të plasaritura, tavolina dhe karrige të shkatërruara. Klasa pa dyer e dritare dhe tualetet jashtë shkollës dhe pa ujë, në gjendje të mjerueshme.  Fiksi telefonoi drejtoreshën e kësaj shkolle për të mësuar se çfarë investimi ishte bërë në të për këtë vit të ri shkollor, por kjo e fundit kërkoi pyetjet me e-mail.

Ndërsa drejtori Gripshi i pyetur edhe për kushtet e kësaj shkolle pohoi se është një shkollë që kërkon ndërhyrje të menjëhershme nga fillimi pasi godina është tejet e amortizuar. Por edhe pse kjo shkollë ka mirëpritur këtë vit të ri shkollor plot 400 nxënës nuk është marrë asnjë masë për të dhe arsyeja është “Nuk ka buxhet”.

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Peqin/ Vit i ri shkollor me shkolla të rrënuara, pastrimi me

Lajmet e fundit nga