LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Denoncim-Shkarkimet në arsim/ Ish-drejtori: “Më hodhën në rrugë me bashkëshorten”

18 Shtator 2022, 11:07, Denoncim CNA

Denoncim-Shkarkimet në arsim/ Ish-drejtori: “Më hodhën

Bledar Teferiçi, ish-drejtor i shkollës në Kavajë, ka denoncuar sot se ai dhe bashkëshortja e tij janë larguar nga puna për arsye politike.

Sipas tij, ky veprim ka pasur pasoja te renda ekonomike, profesionale, sociale, shëndetësore. Ka cenuar çdo të drejtë, që çdo qytetar i Republikës së Shqipërisë, duhet t’i ketë të garantuara me ligj.

Denoncimi i ish-drejtorit të shkollës në Kavajë, Bledar Teferiçi.

Unë jam Bledar Teferici. Në emër të familjes Teferici, timin dhe të bashkëshortes time, Alma, dua të denoncoj sot një rast persekutimi dhe diskriminimi politik.

Ky veprim ka pasur pasoja te renda ekonomike, profesionale, sociale, shendetesore. Ka cënuar  cdo të drejtë, që cdo qytetar i Republikes se Shqiperise, duhet t’i kete te garantuara me ligj.

Ne e drejtojmë këtë denoncim kundër Kryetarit të falimentuar, të bashkise së falimentuar të Kavajës, Redjan Krali dhe patronazhisteve të tij servilë, firmosin ne papergjegjshmeri totale ligjore e profesionale, praktika transferimi e shkarkimi nga puna per te trysnuar kundershtaret politikë.

-Nenkryetarit të Bashkise se falimentuar Kavaje, Guxim Kola.

-Drejtorit të Burimeve Njerezore te Bashkise se falimentuar Kavaje, Denis Haveriku.

– Drejtoreshës së Arsimit Parashkollor ne bashkine e falimentuar Kavaje, Xhorxhina Germajsi.

– Drejtoreshën e Kopeshtit nr.1 “Hap Pas Hapi”, ne Bashkine e falimentuar Kavaje, Enigreta Reseli.

Kalvari i persekutimit dhe diskriminimit politik të familjes tone fillon heret, qe ne maj te vitit 2018... e deri sot.

I- Une largohem nga puna si drejtor i shkolles se Mesme Profesionale, me nje shkrese antiligjore te ish-ministrit te kohes, Arben Ahmetaj, me motivacionin “mosplotesim i kritereve te punes”. Ju bëj me dije se: kam një karriere 18-vjecare ne arsim (6 vjet si mesues, 12 vjet si drejtues, saktesisht ne shkollen 26 Marsi...).

Ju bej me dije se, dosja ime, pervec karrieres se gjate arsimore, pa asnje vërejtje te asnje lloji, perfshin: master Profesional per Administrim dhe Menaxhim Arsimi, si trajnime te shumta nga Ministrite perkatese dhe projektet e BE-se, te gjitha ne funksion te detyres qe mbaja.

II – Si qytetar qe beson ne ligjshmerine e institucioneve te shtetit, i drejtohem gjykates, e cila shume shpejt me jep te drejten e demshperblimit dhe te rikthimit ne pune. Por, nuk eshte e thene. Verberia politike ben qe te sorollatem per 3 vite neper dyert e ministrise, ku ne papergjegjshmeri totale ligjore e profesionale, nuk zbatojne vendimet e gjykatave. 

(Te nderuar bashkeqytetare, ju bej me dije se demshperblimi prej 28 pagash nuk eshte gje tjeter vecse rendese ne xhepat tuaj, pasi ne te njejtin vend pune per 3 vite me rradhe jam paguar une dhe nje delirante politike e vene ne pozicionin e drejtoreshes nga zoterinjte ne fjale...)

III – Kalvari i problemeve me MFE-ne merr fund vetem fale emisionit “Stop”. Investimi dinjitoz dhe profesional, si dhe kembengulja e redaksise se ketij emisioni bejne te mundur rikthimin tim ne pune. Falenderim pafund per emisionin “Stop”.

IV – Per periudhen Maj 2018-Gusht 2019 punesohem si keshilltar per arsimin, kulturen dhe trashegimnine kulturore prane kryetarit te Bashkise Kavaje (perfaqësues i forces politike PDSH)…

V - Ne Gusht 2019, fill pas zgjedhjeve aq shume te diskutueshme vendore, fillon nje sage e re, sa e cuditshme aq edhe kriminale, qe do të cenojë rende familjen tone. 

Ne krye te Bashkise Kavaje vendoset kandidati i vetem i zgjedhjeve vendore te 2019, me vetem 5.8% te votave, perfaqesuesi PSSH, Redjan Krali. 

Nepermjet nje praktike antihumane e antiligjore une largohem nga puna si Keshilltar i kryetarit te Bashkise Kavaje. (Une vazhdoj betejen ligjore, ceshtja eshte ne gjyq)

- Kryetari Redjan Krali dhe sufleria e tij, nuk mjaftohen me heqjen time nga puna, por vazhdojne trysnine dhe kercenimet per 3 vite me rradhe (per heqje nga puna apo per transferim ne cerdhe ose ne fshat...) ndaj bashkeshortes time. Edukatore e vleresuar dhe e respektuar, me eksperience 16-vjecare ne te njejtin vend pune, kopeshti “Hap Pas Hapi”, Kavaje, me kategorine e dyte te kualifikimit pa asnje mase disiplinore, qe disponon te gjithe dokumentacionin dhe karrieren e duhur per pozicionin e punes qe mban me dinjitet prej kaq shume vitesh...

- Ne mars 2022, emerohet drejtoreshe e arsimit parashkollor Xhorxhina Germajsi, nje rishtare dhe militante kokeulur, e cila nje muaj më vonë vuri ne zbatim planin e shkarkimit te bashkeshortes time nga puna.

Per kete japim shpjegimet e meposhtme :

1. Me date 11.04.2022 na vjen urdher transferimi ku bashkeshortja ime, pa asnje njoftim paraprak, transferohet nga edukatore e kopeshtit “Hap Pas Hapi” ne kujdestare te cerdhes se qytetit. Arsyet e kesaj levizje, zbritje ne page e detyre, i dine vetem kryetari i bashkise dhe drejtoresha e arsimit parashkollor.

2. Ne ndjekim rrugen ligjore: Dergojme shkrese me date 11.04.2022 “Refuzim i Urdherit per Transferim” nr.138.

3. Si pergjigje marrim shkresen numer 1307/1 me datë 13.04.2022, dhenie mase “Verejtje me shkrim” per mosshkuarje ne pozicionin e ri te punes, te cilin ne ligjerisht e kishim refuzuar tanime. Habi te tilla juridike mund t’i hartoje vetem pseudojuristi, drejtor i burimeve njerezore, Denis Haveriku dhe rishtarja e paeksperience Xhorxhina Germajsi.

4. Ne respekt te ligjit vazhdojme me shkresa ligjore, po ne te njejten date 13.04.2022, dergojme shkrese nr.1263/1: Ankim kunder urdherit per transferim.

(Duhet te theksojme se per asnje nga shkresat tona nuk kemi pergjigje apo reagim nga ana e bashkise).

Ne periudhen disa ditore te ketyre veprimeve antiligjore, bashkeshortja ime shkon rregullisht ne pune, por kryetari i bashkise dergon police bashkiake te pengojne hyrjen e saj ne vendin e punes. Per kete disponojme video dhe foto.   

- Per keto arsye dhe te tjera inkurajojme organet ligjzbatuese te verifikojne dosjen e transferimit, emerimit dhe te gjithe dokumentacionin tjeter mbi te cilin eshte bazuar kryetari i Bashkise. Gjithashtu inkurajojme edhe hetimin e ligjshmerise apo jo te veprimeve te policise bashkiake.

- Cudia vazhdon: Kujdestarja e cerdhes, tanime e emeruar edukatore, qendron ne vendin e punes vetem 4 ore, pasi drejtoresha e kopshtit Enigreta Reseli, ka marre nje urdher tjeter “Per shfuqizimin e urdher transferimit nr.138” me nr.1263/2 dhe rikthen bashkeshorten time ne detyren e meparshme.

- Menduam se saga e problemeve tona mbaroi.

 Kryetari i bashkisë dhe shpura e tij vënë në punë një tjetër skemë djallëzore: Drejtoresha e arsimit parashkollor ka bere “gjetje shkencore”: Me shkrese nr.1454, date 22.04.2022 emertuar “Kerkese per transferim”, i kerkon kryetarit te Bashkise qe, ne emer te permiresimit te kopshteve te fshatrave: “Disa edukatore me eksperience nga qyteti te transferohen ne kopshtet e fshatrave dhe disa edukatore te reja te fshatrave te transferohen e te marrin eksperience ne kopshtet e qytetit.”

- Kaq iu desh kryetarit te bashkise dhe me shpejtesi, me date 26.04.2022 nenshkruan “Urdher per transferim” nr.138/2, ku bashkeshortja ime transferohet nga edukatore e “Hap Pas Hapi” ne edukatore ne fshatin Karpen. 

Stisja e ketij transferimi ka te beje me mungesen e numrit te femijeve ne kete kopesht, gjë e cila do te sillte prezumimin e vendit te punes dhe bashkeshortja ime do te mbetej ne rruge te madhe.

-Hakmarrja konkretizohet ne hapin perfundimtar: Me urdher nr.1263/4 “Per lirim nga detyra” me nr.138/3 date 07.06.2022 bashkeshortja ime, nene e 2 femijeve lirohet nga detyra dhe hidhet ne rruge te madhe.

Të nderuar bashkëqytetarë, sidomos ju kolegë edukatorë, mësues, pedagogë, ju inkurajoj të denonconi cdo padrejtësi, nga idividë apo dikastere kriminale që rrezikojnë cdo ditë ekzistencën tonë në Republikën e Shqipërisë. 

Ju ftoj në përballje direkte me të keqen dhe rrezikun e sotëm, pasi kjo përballje do jetë mburojë dhe garanci për të ardhmen e Shqipërisë./CNA.al

Lajmet e fundit nga