LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

U arrestua për abuzim me tenderat/ Shkarkohet nga detyra Lefter Alla

24 Mars 2023, 13:59, Aktualitet CNA
U arrestua për abuzim me tenderat/ Shkarkohet nga detyra Lefter Alla
Foto ilustruese

Sot, Këshilli i Ministrave ka marrë vendimin për shkarkimin nga detyra të kryetarit të Bashkisë Bulqizë.

Lefter Alla është arrestuar nga SPAK-u, pasi akuzohet se ka abuzuar me tenderin për Ujësjellësin me vlerë mbi 322 milionë lekë të rinj.

Ish-kryebashkiaku socialist ka të drejtë që ta ankimojë shkarkimin e tij brenda 15 ditëve në Gjykatën Kushtetuese.

V E N D I M PËR SHKARKIMIN NGA DETYRA TË KRYETARIT TË BASHKISË BULQIZË, Z. LEFTER ALLA

Në mbështetje të neneve 100 e 115, pika 1, të Kushtetutës, dhe të shkronjës “a”, të nenit 62, të ligjit nr.139/2015, “Për vetëqeverisjen vendore”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Brendshëm, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Shkarkimin nga detyra, për shkak të shkeljeve të rënda, të kryetarit të Bashkisë Bulqizë, z. Lefter Alla.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”, njofton qeveria./ CNA.al

 

Lajmet e fundit nga