LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Lopët i zë korenti, AKU falsifikon procesverbalin: Shkaku i ngordhjes, ‘plasja’

14 Mars 2022, 20:59, Denoncim CNA

Në fshatin Shëngjergj të Tiranës në vitin 2021 tri lopë ngordhin pasi i zuri korenti dhe sot e kësaj dite banorët nuk janë dëmshpërblyer.

Marinaldo Mema i cili kishte dy prej këtyre lopëve pohon për Fiksin se ato ishin e vetmja mundësi për t?u ushqyer vetë e fëmijët pasi kushtet ekonomike i kanë shumë të këqija. ?Ne madje as nuk i groposëm lopët se kishim frikë se mos na thoshin që keni manipuluar provat. Erdhën morën kampionet e gjakut këta të bujqësisë dhe na thanë që do i groposim ne, por siç e shihni në vendngjarje kockat e lopëve janë këtu të shpërndara, askush nuk i groposi por i kanë ngrënë egërsirat?, pohon z. Mema.

Aktualisht banorët janë në hallë të madh pasi kanë frikë se nuk përfitojnë asgjë edhe nga OSHEE-ja, pasi në procesverbalë lopët figurojnë të ngordhura nga plasja. Edhe në zyrat e Drejtorisë së Veterinarisë dhe Bujqësisë në Tiranë  punonjëset e shpjegojnë mirë  qytetarin se në cilin rast përfiton rimbursim nga shteti. Kjo varet nesë lopët në rasin konkret do të kishin plasje , por analizat nuk e konfirmojnë këtë. në Këto kushte z. Mema i drejtohet veterinerit duke i thënë se pse janë plotësuar të tre procesverbalet për plasje pasi mund t?i prishet punë nga ana e OSHEE-së. Vetërineri i përgjigjet se këtë e bëri për të përfituar zotëria nga ana e zyrës së bujqësisë sepse nga OSHEE sipas tij nuk do të përfitojnë gjë.

Gazetarët u interesuan edhe te drejtori i Shërbimit Veterinar dhe Mbrojtjes së Bimëve Tiranë, Sulejman Kullolli . Ai u shpreh për Fiksin  se është bërë inspektimi në vend  dhe është mbajtur një protokoll kontrolli lidhur me situatën.  Ai pohon se kafshët janë groposur nga veterinerët e tyre ndërkohë që banorët e mohojnë këtë gjë , plus edhe nga planet në vendngjarje dukeshin kockat e kafshëve të shpërndara në fushë. I pyetur se kush ka qenë shkaku i ngordhjes së lopëve drejtori Kullolli shprehet se kanë parë një kabull të rënë në tokë, por që ata e kanë për detyrë të bëjnë edhe analizat për të parë nesë kafshët mund të kenë qenë të sëmura. Pyetjes se a përfitojnë pronarët e kafshëve të cilat janë të sëmurë me plasje drejtori pohoi që po.

Edhe pse kjo ndërhyrje e zyrës së bujqësisë  nuk rezultoi pozitive , sërish pronarët e lopëve të ngordhura janë në hall se nga kush do dëmshpërblehen, pasi procesverbalet janë plotësuar ndryshe nga realiteti./tch

Lajmet e fundit nga