LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Humbi gruan në fabrikën e demontimit në Gërdec/ Strasburgu i jep të drejtë Mustafa Laçit

19 Tetor 2021, 11:48, Aktualitet CNA
Humbi gruan në fabrikën e demontimit në Gërdec/ Strasburgu i

Gjykata e Strasburgut, u ka dhënë një shuplakë gjykatave shqiptare me vendimin për Mustafa Laçin.

Ky i fundit ka qenë punëtor në fabrikën e demontimit të armëve në Gërdec, në të cilën ditën e shpërthimit ka humbur gruan.

Ai është zvarritur për vite të tëra nga gjykatat shqiptarë, ndaj iu drejtua Strasburgut, prej ku ka dalë fitues.

Gjykata e Strasburgut ka vlerësuar se Laçit i janë shkelur të drejtat.

Shteti shqiptar duhet t?i paguajë Mustafa Laçit 7,500 euro për vonesat, si dhe 3,000 euro për kostot e gjyqit.

 Vendimi i Gjykatës së Strasburgut

Laçi kundër Shqipërisë (aplikimi nr. 28142/17)

Kërkuesi, Mustafa Laçi, është një shtetas shqiptar i lindur në vitin 1968 dhe jeton në Kavaje (Shqipëri).

Rasti ka të bëjë me dështimin e vazhdueshëm të gjykatave vendase për të shqyrtuar të drejtën e aplikantit për përjashtim nga pagesa e pullës. Në pritje të një ekzaminimi të tillë, një kërkesë për kompensim të paraqitur nga ai në të njëjtën kohë me 70 persona të tjerë për humbjen e jetës së anëtarëve të familjes në një shpërthim në një objekt të çmontimit të municioneve, dosja është transferuar nga autoritetet në kompanitë private, por ende nuk është marrë parasysh.

Duke u mbështetur në Nenin 6 § 1 (qasja në gjykatë) e Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, ankuesi ankohet se dështimi i gjykatave vendase për të shqyrtuar bazueshmërinë e kërkesës së tij për shkak të pamundësisë së tij për të paguar tarifën e pullës së postës, përbënte një kufizim të pajustifikuar të tij te e drejta e qasjes në gjykatë.

? dëme jomonetare: 7,500 euro (EUR)

? shpenzimet: 3,000 euro/CNA.al

Lajmet e fundit nga