LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

12 universitete gjermane në top 200-shin botëror/ Ja kush janë 10 më të mirët për të studiuar

30 Gusht 2021, 20:27, Kosova & Bota CNA
12 universitete gjermane në top 200-shin botëror/ Ja kush janë 10

Nëse jeni duke kërkuar të studioni në Gjermani, jeni me fat pasi vendi është shtëpia e 46 prej 1029 universiteteve të paraqitura në Renditjet e Universiteteve më të mira në Botë për vitin 2021.

Nga këto, 12 universitete gjermane gjenden në 200 më të mirët në botë këtë vit.

Universitetet vlerësohen në gjashtë tregues: reputacioni akademik dhe punëdhënës, raporti fakultet/student, citimet për fakultet (një masë e prodhimit kërkimor), raporti ndërkombëtar i fakultetit dhe raporti ndërkombëtar i studentëve.

Por le ti hedhim një vështirim se cilët janë dhjetë universitetet më të mira në Gjermani për vitin 2021 sipas rënditjes botërore.

Në vend të dhjetë rënditet Universiteti i Freidburg.

Universiteti zë vendin e 147 -të në botë për treguesin e reputacionit akademik.

I themeluar në vitin 1457, Universiteti Freiburg është universiteti i pestë më i vjetër në Gjermani. Sot universiteti ka më shumë se 24,000 studentë nga mbi 100 kombe.

Në vend të nëntë renditet Universiteti Teknik i Dresdenit.

Duke zënë pozicionin e 173 -të në renditjen botërore, pasi u rritën gjashtë vende këtë vit, (TU), është një nga shkollat kryesore teknologjike të Gjermanisë.

Universiteti renditet në vendin e 120-të si në treguesin e raportit fakultet-student ashtu edhe në treguesin e reputacionit të punëdhënësit.

Kampusi kryesor i TU ndodhet në qendër të qytetit të Dresdenit. Universiteti ka pak më pak se 32,000 studentë, me studentë ndërkombëtarë që përbëjnë rreth një të tetën e tyre.

Në vend të tetë renditet Universiteti Teknik i Berlinit.

Ndërsa mban vendin e 8 ndër dhjetë më të mirët në Gjermani, Universiteti Teknik i Berlinit, renditet i 148 -të në të gjithë botën.

Universiteti vlerësohet veçanërisht për reputacionin e punëdhënësit, ku renditet në vendin e 139 në të gjithë botën. Është gjithashtu pjesë e grupit prestigjoz TU9, i cili përfshin disa nga institutet më të shquara të teknologjisë gjermane.

Në vend të shtatë renditet Shkolla e Mesme Teknike ?Westphalian Aachen?.

(RWTH Aachen) ngjitet tetë vende në renditjen e universiteteve botërore të këtij viti, për të zënë vendin e 148-të, duke u renditur i 30-ti në botë për reputacionin e punëdhënësit.

Me më shumë se 45,600 studentë dhe 162 kurse studimi, RWTH Aachen është universiteti më i madh teknik në Gjermani.

Në vend të gjashtë renditet KIT, Instituti Karlsruher për Teknologji.

Shkolla zë vendin e gjashtë në Gjermani në 2021, pasi ra nga pesë të parët. KIT fiton një rezultat të jashtëzakonshëm për reputacionin e punëdhënësit, ku renditet në vendin e 63 -të në të gjithë botën.

Qëllimi i universitetit është të japë kontribute të rëndësishme në sfidat globale në energji, lëvizshmëri dhe informacion, dhe përdor studimin e bazuar në kërkime për të përgatitur 24,400 studentët e tij për jetën pas diplomimit.

Në vend të pestë renditet Universiteti ?Freie? i Berlinit.

Duke mbetur në vendin e 130 -të, ?Freie Universität Berlin? tejkalon KIT, ?Karlsruher Institut für Technologie? për të zënë vendin e pestë në Gjermani në renditjen universitare të këtij viti.

Universiteti renditet i 65 -ti në botë për reputacionin akademik dhe ka një reputacion të fortë për kurset e tij të shkencave shoqërore, veçanërisht për kursin e tij të politikës, për të cilin aktualisht renditet e 19 -ta e përbashkët në botë.

Në vendin e katërt renditet Universiteti Humboldt i Berlinit.

Në vendin e katërt në Gjermani për vitin e dytë me radhë është ?Humboldt-Universität zu Berlin?. Universiteti ngrihet tre vende në renditjen e universiteteve botërore këtë vit, duke  zënë vendin e 117 -të dhe duke fituar një pozitë të lartë 50 në treguesin e reputacionit akademik.

I vendosur në Berlin, universiteti u themelua në 1810 dhe iu dha titulli “Nëna e të gjitha universiteteve”. Universiteti gjithashtu ka pasur një shoqatë me jo më pak se 55 laureatë Nobel.

Në vendin e tretë, renditet Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg.

Zë vendin e 64-të globalisht dhe i treti në Gjermani. Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg gjithashtu merr titullin e universitetit më të vjetër në vend, i themeluar në vitin 1386. Ai arrin një rezultat të lartë 100 për reputacionin akademik dhe treguesit e raportit të studentëve të fakultetit.

Në vendin e dytë renditet Ludëig-Maximilians-Universiteti i Mynihut.

Për një vit tjetër me radhë, Ludwig-Maximilians-Universität München u rendit i 63-ti në botë në 2021. U themelua në 1472 dhe aktualisht ka më shumë se 50,900 studentë.

Ludwig-Maximilians-Universität München renditet e 36-ta në mbarë botën për reputacionin akademik dhe është shoqëruar me 42 nobelistë.

Në vend të parë renditet Universiteti Teknik i Mynihut.

Universiteti Teknik i Mynihut renditet i pari edhe një herë në mesin e universiteteve kryesore gjermane. Universiteti ngjitet pesë vende këtë vit për të renditur në vendin e 50 -të në botë në përgjithësi dhe në vendin e 17 -të për reputacionin e punëdhënësit.

 

 

Lajmet e fundit nga