Connect with Us

Dyshimet për konflikt interesi/ Komisioni publik ankimon në KPK Kastriot Selitën

Politikë

Dyshimet për konflikt interesi/ Komisioni publik ankimon në KPK Kastriot Selitën

Publikuar

-

Komisioneri Publik ka ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të kreut të Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, Kastriot Selita.

“Në vlerësimin e Komisionerit Publik, në rastin konkret, hetimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për të tria kriteret e rivlerësimit nuk është i plotë, duke u konsideruar si i tillë, i pamjaftueshëm për të konfirmuar në detyrë z. Kastriot Selita”, arsyeton Komisioneri Publik.

“Komisioneri Publik, brenda afatit ligjor, ushtroi ankim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit pranë Gjykatës Kushtetuese, kundër vendimit nr. 161, datë 18.6.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, z. Kastriot Selita, magjistrat/gjyqtar, Kryetar i Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë.

Në vlerësimin e Komisionerit Publik, në rastin konkret, hetimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për të tria kriteret e rivlerësimit nuk është i plotë, duke u konsideruar si i tillë, i pamjaftueshëm për të konfirmuar në detyrë z. Kastriot Selita.

Mbështetur dhe në rekomandimin e Komisionit prej tre vëzhguesish ndërkombëtarë të ONM-së, për të ankimuar vendimin nr. 161, datë 18.6.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Komisioneri Publik, nëpërmjet këtij ankimi, i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të gjykojë mbi të tria kriteret e rivlerësimit dhe, në përfundim të shqyrtimit të këtij ankimi, në varësi të rezultateve të hetimit gjyqësor, të vendosë ndryshimin ose lënien në fuqi të vendimit të lartpërmendur të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit”, thuhet në njoftim./CNA.al

KLIKO PER TE KOMENTUAR

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lajm i Rekomanduar

Gruaja tek Rama, vetë i shërben Veliajt/ Zbulohet borgjezi i vogël i Bashkisë së Tiranës

Publikuar

-

Nga

Bashkia e Tiranës është përfshirë në një skandal të rëndë teksa ka provokuar qytetarët me vendosjen e memorialit turk me emrat e viktimave të grushtit të shtetit në Turqi.

Kryebashkakiku Erion Veliaj me paturpësinë më të madhe tha se Tirana ka vend për të gjithë, ndërsa në ceremoninë e vendosjes së memorialit kishte dërguar zëvendësin e tij Arbjan Mazniku.

Edhe Mazniku i cili ka qenë pjesë e G99 të Veliajt, nuk është treguar më pak i paturp se lali.

                                            Arbjan Mazniku

I pranishëm në vendosjen e memorialit kushtuar 251 viktimave të grushtit të shtetit në Turqi,  Mazniku është shfaqur entuziast.

Kështu raportojnë mediat turke, pasi për mediat shqiptare, skandali sigurisht që është mbajtur i fshehur.

Mazniku ka folur për Erdoganin a thua se e kishte babain e tij.

“Kam ngulitur fort në memorien time momentin kur presidenti (Recep Tayyip Erdoğan) iu drejtua popullit turk. Kur vendoset në balancë demokracia karshi forcës vendimi i tij ishte i kthjellët dhe i qartë.  Mësimi më i madh i asaj ditë për të gjithë historinë është sesa i dobët është tanku, avioni, helikopteri sesa e dobët duket forca përballë fuqisë së njerëzve. Unë besoj se nuk ka mësim më të fortë për demokracinë në të gjithë botën sesa ky moment”, ka thënë Mazniku.

Po, kush Arbjan Mazniku që bashkë me Veliaj dhe jo vetëm tallet me qytetarët.

Mazniku është një nga borgjezët  e vegjël të Tiranës i prodhuar nga Sorosi dhe që ka depërtuar sëbashku me bashkëshorten në institucione të rëndësishme.

Në deklaratat e pasurisë, që ka CNA.al, të paktën deri në vitin 2016, Mazniku deklaron një pasuri të patundshme shumë herë më të madhe se pagat që merr ai dhe bashkëshortja.

Por, për të qenë dhe më besueshëm deklaron dhe disa kredi.

Ai deklaron të ardhurat nga Ministria e Arsimit, kur bënte zëvendësministrin, të ardhurat i Këshillit Bashkiak në Bashkinë e Tiranës dhe më pas të ardhurat si nënkryetar i Bashkisë së Tiranës dhe ai anëtarë  Bordin e Shoqërisë Aksionere Eko.

Ndërsa bashkëshortja e tij, deklaron të ardhura shefe e kabinetit të kryetarit të PS, si këshilltare për Marrëdhëniet me Parlamentin për të vijuar më tej si Këshilltare pranë Kabinetit të Kryeministrit dhe si anëtare e bordit te Posta Shqiptare sh.a.

Me gruan tek kryeministri  Rama dhe vetë tek kryebashkiaku Veliaj, Mazniku është shndërruar një një borgjez të vogël sa hap dhe mbyll sytë, duke u tallur me shqiptarët.

Më poshtë po sjellim pasurinë e tij nga viti 2013-2016.

Viti 2013 (Deklarata fillestare)

Apartament 169 m2 plus 24.5 m2 verandë me vlerë 50.000 Euro. Blere me kredi nga Intesa San Paolo, viti 2005

Makine Mitsubishi Outlander, blerë me Leasing nga Credins, viti 2011, në vlerën 22.000.

Shtëpi plazhi, 160m2 Qerret Kavajë me vlerë 4.800.000 lekë.

Llogari rrjedhëse, 585 Euro.

Llogari rrjedhese, 14.333 USD.

Llogari kursimi, 0.08 Euro.

Llogari kursimi, 12.397 Lekë.

Llogari rrjedhese, 600 Lekë .

Drejtor kërkimesh, Instituti AGENDA (OJF), 542.000 Lekë.

Anëtar i Keshillit Bashkiak të Bashkisë së Tiranës, 321.300 Lekë.

Kredi 50,000 euro, marrë në vitin 2005 për blerje apartamenti. Shlyer shumë 35.914 Euro Euro

Kredi 14.620 Euro (Leasing) për blerje makine Mitsubishi Outlander, marre tek Credins Bank me date 22 gusht 2011 dhe mbaron me date 22 gusht 2016. Shlyer 6.637 Euro.

Kredi 40,000 Euro per arredim apartamenti, marrë me 20 korrik 2012 dhe mbaron në 20 korrik 2027. Interesi 6.5. Shlyer shuma 37.972 euro.

Viti 2013 (Deklarata vjetore)

Kredi 50,000 Euro e marrë në vitin 2005 për blerje apartamenti. Shlyer 343 Euro, ndërsa pa shlyer shuma 35.703 Euro.

Kredi 14.620 Euro (Leasing) për blerje makine Mitsubishi Outlander, marrë me datë 22 gusht 2011 dhe mbaron me datë 22 gusht 2016. Shlyer 440 Euro , ndërsa pashlyer 6.289.44 Euro.

Kredi 40,000 Euro për arredim apartamenti, e marrë me 20 korrik 2012 dhe mbaron në 20 korrik 2027. Interesi 6.5 . Shlyer shuma 353 euro, ndërsa pa shlyer 37.681 Euro.

Bashkëshortja, Senior Researcher, AGENDA Institute, 54.000 Lekë

Bashkëshortja, Shefe Kabineti i Kryetarit të Partise Socialiste, në shumën 63.000 Lekë.

Viti 2014

Llogari njedhëse. Ndryshimi: pakësuar me 206 USD, në total 729 USD.

Llogari kursimi, 0.08 Euro.

Llogari kursimi me bashkëshorten, 97.789 Lekë

Llugan rrjedhëse në shumën 18.964 Lekë.

Llogari rrjedhëse, në shumën 50 239 92 lekë.

Llogari page në shumën 43468 dhe -1735 lekë.

Të radhura si Zëvendësministër në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit, në shumën 1,579,017 Lekë.

Të ardhura si anëtar i Këshillit Bashkiak në Bashkinë e Tiranës, në shumën 183,600 Lekë.

Kredi 50,000 Euro e marrë në vitin 2005 për blerje apartamenti tek Shuma e shlyer 2077 Euro.

Kredi 40,000 euro për arredim apartamenti, shuma e shlyer 1567 euro, ndërsa pa shlyer 32,544  euro.

Kredi 14.620 Euro (Leasing) për makinën Mitanbiahi Ontlander, shlyer 3004 Euro dhe 16 950 lekë, ndërsa pa shlyer 4095 Euro.

Llogari rrjedhëse, Marinela Lika (pakësuar me 13.700 Lekë). Gjendja në 1000 Lekë.

Bashkëshortja, këshilltare për Marrëdhëniet me Parlamentin, 330.000 Lekë.

Bashkëshortja, Shefe e Kabinetit të Kryetarit të Partisë Socialiste, në shumën 648.000 Lekë.

Viti 2015

Llogari njedhëse (pakësuar me 14.38 Euro) Gjendja: -14.38 Euro

Llogari rrjedhëse( llogari e përbashkët me bashkëshorten) (pakësuar me 355 usd). Gjendja 374.73 USD.

Llogari kursimi (Ilogari e përbashkët me bashkëshorten) Asnjë ndryshim 0.08 Euro.

Llogari kursimi (llogari e përbashket me bashkëshorten) në shumën 177,565 Lekë.

Llogari rrjedhëse (Ilogari e përbashket me bashkëshorten) në shumën 5,470 Lekë.

Llogari rrjedhëse, në shumën 9.4 Lekë.

Lllogari Page, (gjendja 31 Dhjetor 2015) në shumën 116,158 lekë dhe 2,679 Euro.

Shitje prone Apartament 169 m2 plus 24.5 m2 verandë, (bashkepronësi me bashkeshorten). Paguar nga blerësi vetëm kësti i parë në shumën 50.000 Eurom,  dt. 22 shtator 2015. Vlera e shitjes është 180.000 Euro

Blerje prone apartament Selitë, me sipërfaqe 144.6 m2 plus 24.6 m2 verande .Kontrate shitje me rezervë  e nënshkruar me 23.12.2014, cila u bë efektive me pagesën e  këstit të parë prej 50.000 Euro dt. 28 tetor 2015. Vlera e apartamentit është 70.019 Euro.

Paga si zevendesministër në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit ( 1 Janar-26 Gusht 2015), në shumën  1.075.713 Leke

Të ardhura si anëtar në Këshillin Bashkiak të Bashkisë Tiranë (1 janar 2015- Qershor 2015), në shumën 86,700 Lekë.

Paga si zëvendës kryetari i Bashkisë Tiranë (16 shtator -31 dhjetor 2015), në shumën  380.438 Lekë.

Paga mujore e bashkëshortes si Këshilltare pranë Kabinetit të Kryeministrit (rreth 110.000 leke në muaj), në shumën 1,320,000 Lekë

Të ardhurat e bashkëshortes nga konsulenca për Institutin AGENDA, në shumën 2900 USD.

Kredi 50,000 Euro e marrë në vitin 2005 për blerje apartamenti. Detyrimi i shlyer është 3,805.62 Euro, ndërsa ka mbetur pa u shlyer 30,540.88 Euro

Kredi 40,000 Euro për arredim apartamenti, e marrë me 20 korrik 2012 dhe mbaron në 20 korrik 2027. Interesi 6.5 . Detyrimi i shlyer është3,871.08 euro, ndërsa pa u shlyer janë 33,856.15 Euro.

Kredi 14.620 Euro (Leasing) për blerje makine Mitsubishi Outlander, marrë me 22 gusht 2011 dhe mbaruar me datë 22 gusht 2016 . Janë shlyer 2962 Euro dhe 15.310 lekë, ndërsa pa u shlyer shuma 1707 Euro.

Viti 2016

Llogari rrjedhëse, (shtuar me 204 Euro). Shuma 218 Euro.

Llogari rrjedhëse (pakësuar me 18 usd). Shuma 356 USD.

Llogari kursimi (shtuar me 145226 lekë, paga e bashkëshortes). Shuma 322791 Lekë.

Llogari rrjedhese (shtuar me 435826 lekë, paga e bashkëshortes). Shuma 441296 Lekë.

Llogari rrjedhëse, Shtuar me 40,000 pagesa e këstit të dytë nga shitja e shtëpise dt. 22 shtator 2015 (detyrimi i mbetur nga blerësi 90.000Euro). Shuma  40.000 Euro

Llogari rrjedhëse 339.4 euro.

Llogari page (shtuar me 170.000)  Karte Kartë krediti (pakësuar me 2,679 Euro). Shuma  291164 lekë.

Paga si zëvendës kryetari i Bashkise Tiranë, 1334634  lekë.

Të ardhura si anëtar në Bordin e Shoqërisë Aksionere Eko-Tirana, në shumën 253688.28 lekë.

Paga mujore e bashkëshortes si Këshilltare pranë Kabinetit të Kryeministrit (rreth 110.000 lekë në muaj). Shuma totale, 1,290,024 Lekë.

Të ardhurat e bashkëshortes si anëtare e bordit te Posta Shqiptare sh.a, në shumën 114,962 lekë.

Kredi 50,000 Euro e marrë në vitin 2005 për blerje apartamenti. Shlyer shuma 3253 Euro, ndërsa pa u shlyer shuma 27746 Euro.

Kredi 40,000 Euro për arredim apartamenti, e marrë në 20 korrik 2012 dhe mbaron në 20 korrik 2027. Interesi 6.5. Shlyer shuma 2382 Euro, ndërsa pa u shlyer shuma 31650 Euro.

Kredi 14.620 Euro (Leasing) për blerje makine Mitsubishi Outlander, marrë me 22 gusht 2011 dhe mbaruar me date 22 gusht 2016.

(Veprim në vijim prej vitit 2015) Blerje prone Apartament Selitë. Tirane (Rezidenca Kodra e Diellit), me sipërfaqe 144.6 m2 plus 24.6 m2 verandë me kontratë shitje me rezerve (Nr.4270 Rep. Nr.I 152 Kol.) e nenshkruar me 23.12.2014, cila u be efektive me pagesen e këstit të parë prej 50.000 Euro dt. 28 tetor 2015, nga 70.019 Euro totali. Janë pa paguar 20.019 Euro./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Politikë

“Rama më i korruptuari në Ballkan”/ Basha përshkallëzon akuzat

Publikuar

-

Nga

Kreu i PD-së, Lulzim Basha  ka thënë se të gjitha raportet ndërkombëtare tregojnë me gisht Edi Ramën si kryeministrin më të korruptuar të Ballkanit.

“Ai vjedh Shqipërinë me një bandë oligarkësh grabitqarë dhe pastron paratë e drogës dhe krimit.

Për të mbrojtur bandën e tij, Edi Rama përzuri investitorët e huaj dhe i zëvendësoi me klientët e tij. Të gjitha investimet perëndimore po largohen nga Shqipëria”, ka thënë Basha në rrjete sociale, ndërsa ka publikuar edhe një video.

Sipas tij, asnjë investim të huaj nuk ka sjellë Hajduti Psiqik në Shqipëri në 6 vjet.

“Shqipëria dhe Koreja e Veriut janë të vetmet vende në planet, pa asnjë investim të ri të huaj në 6 vitet e fundit.

Pa investime të huaja nuk ka zhvillim ekonomik, nuk ka vende të reja pune, nuk ka mirëqenie. Investimet e huaja janë të domosdoshme për çdo vend. Me Edi Ramën nuk ka investime, nuk ka zhvillim, nuk ka punësim, por vetëm grabitje, vjedhje, varfëri dhe papunësi.

Që të zhvillojmë ekonominë dhe të marrim investime, duhet të largojmë hajdutin psiqik dhe bandën e tij”, ka shkruar më tej Basha./CNA.al

LEXO TE PLOTE

Lajm i Rekomanduar

Ekskluzive-Basha shkërmoq PD/ Tre parti të reja opozitare në Shtator

Publikuar

-

Nga

Ndryshime dhe lëvizje të mëdha priten në skenën politike këtë shtator.

Tre parti të reja me profil të djathtë po bëhen gati që të themelohen në vjeshtë.

CNA. al, mëson se dy prej formacioneve të reja politike, do të marrin jetë nga njerëz që kanë kontribuuar për vite të tëra në Partinë Demokratike.

Dhe pas shkërmoqjes së PD nga Lulzim Basha, ata do ta japin kontributin politik në parti të reja.

Ashtu siç kemi raportuar më herët, në muajt Shtator-Tetor, një grup deputetësh të listës Basha dhe përfaqësues të Partisë Demokratike në Parlament do të themelojnë një parti të re, të djathtë.

Si nismëtar për themelimin e kësaj force të re politike, mësohet se është deputeti Myslim Murrizi, ndërsa pjesë e kësaj force politike do të jenë Halit Valteri, Korab Lita apo edhe Alban Zeneli, i cili hyri në listë së fundmi por që ka qenë edhe deputet në mandatin e kaluar.

Ndërkaq, si shans i një partie të re, po me profil të djathtë, konsiderohet edhe një nismë e udhëhequr nga deputetja Rudina Hajdari. Kjo e fundit është pikasur për maturi, për sa kohë është në politikë dhe mbi të gjitha ka edhe përkrahjen e ndërkombëtarëve.  Një parti e re e udhëhequr nga Rudina Hajdari, do të ishte një shpresë e re për qytetarët.

Ndërkaq edhe avokati Altin Goxhaj, ka paralajmëruar se do të krijojë një parti të re. “Koalicioni Qytetar për Shqipërinë”, pritet të vijë si forcë e re politike.

Goxhaj, njihet si një zë i fortë qytetar në kauzën antisoros dhe me tezat e tij proamerikane. Sipas tij është shumë e lehtë të kesh sukses përballë kastës politike në Shqipëri.

“A mund të kemi sukses me Koalicionin Qytetar Për Shqipërinë? Po, është relativisht sukses i garantuar dhe aq i lehtë sa s’ka. Dhe a e dini pse. Sepse ne jemi një vend shumë i vogël, me një popullsi akoma dhe më të vogël, se sa mban ky vend i begatë dhe i bekuar”, ka shkruar Goxhaj, ndërsa ka njoftuar formimin e një partie të re.

Me hyrjen në skenë të tre partive të reja, do të thotë zhvendosja e kupolës së vjetër politike deri në largimin e tyre përfundimtar./CNA.al

Ekskluzive-Përçahet PD/ Tjetër parti e re në vjeshtë

Rudina Hajdari, shpresa e një force të re politike

Avokat Altin Goxhaj bën gati partinë e re

LEXO TE PLOTE