LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

KPA merr vendimin/ Përjashton për 15 vite Besnik Cengun nga sistemi i drejtësisë

13 Qershor 2023, 17:53, Vetingu CNA

KPA merr vendimin/ Përjashton për 15 vite Besnik Cengun nga sistemi i

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka përjashtuar nga sistemi i drejtësisë Prokurorin e Tiranës, Besnik Cengu.

Vendimi u mor nga trupa gjykuese e përbërë nga Albana Shtylla kryesuese, Natasha Mulaj relatore, dhe anëtarët Ina Rama, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo.

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka ndaluar Cengun që të jetë pjesë e sistemit të drejtësisë për 15 vite, duke pranuar kështu kërkesën e Komisionerit Publik.

Gjithashtu, KPA vendosi të ndërpresë procesin e rivlerësimit kalimtar ndaj prokurorit të Tiranës.

Në përfundim të gjykimit, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, shkronja “b”, e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, në mënyrë unanime, vendosi:

1. Ndryshimin e vendimit nr. 629, datë 03.03.2023 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit në këtë mënyrë:

i.Ndërprerjen e procesit të rivlerësimit kalimtar për subjektin e rivlerësimit Besnik Cengu, me funksion prokuror në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Në zbatim të pikës 2 të nenit G të Aneksit të Kushtetutës, ndalimin e emërimit të subjektit të rivlerësimit Besnik Cengu, për t’u emëruar gjyqtar ose prokuror i çdo niveli, anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor ose Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Inspektor i Lartë i Drejtësisë ose Prokuror i Përgjithshëm, për një periudhë 15 – vjeçare”, thuhet në vendimin e trupës gjykuese./ CNA.al

Lajmet e fundit nga