LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

ChatGPT do të ndalohet në Evropë?/ Çfarë ka vendosur kompania

25 Maj 2023, 16:20, Tech CNA

 ChatGPT do të ndalohet në Evropë?/ Çfarë ka vendosur

OpenAI mund të ndalojë së bëri biznes në Bashkimin Evropian për shkak të rregulloreve të tij të ardhshme për AI, siç ka paralajmëruar CEO i kompanisë, Sam Altman. 

Ligji i ardhshëm i BE-së për AI ka shkaktuar "shumë shqetësime" për kompaninë, veçanërisht me zgjatjet e fundit të kushteve të tij, të cilat sjellin detyrime të reja për sistemet e AI në shkallë të gjerë si ChatGPT dhe DALL-E.

Në një intervistë pas një fjalimi në Londër, Altman theksoi rëndësinë e detajeve të legjislacionit, duke thënë: "Ne do të përpiqemi të respektojmë, por nëse nuk mundemi, thjesht do të ndalojmë së vepruari atje".

Sipas raporteve të medias, CEO shprehu shqetësimin se shërbimet e OpenAI mund të konsiderohen "me rrezik të lartë" sipas ligjit të ri të BE. Sipas projektligjit, do t'u kërkonte krijuesve të modeleve të ndajnë detaje rreth dizajnit të sistemeve të tyre, duke përfshirë kohën e trajnimit, fuqia e kërkuar llogaritëse dhe informacione të tjera përkatëse. Përveç kësaj, ai do të mandatojë sigurimin e "përmbledhjeve të të dhënave të mbrojtura nga e drejta e autorit të përdorura për arsim"./Përshtatur nga CNA.al

08:25 Tech

Art nga robotët

Me ndihmën e algoritmeve dhe të inteligjencës artificiale ...

Lajmet e fundit nga