LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kontaktet nuk shfaqen në iPhone-in tuaj?/ 5 mënyra për të zgjidhur problemet

30 Korrik 2022, 16:08, Tech CNA
Kontaktet nuk shfaqen në iPhone-in tuaj?/ 5 mënyra për të
Foto ilustruese

Kur shtoni dikë në aplikacionin Kontaktet në iPhone-in tuaj, prisni që ky kontakt të shfaqet në listën tuaj. Por ndonjëherë lista juaj e kontakteve nuk funksionon ashtu siç prisni dhe disa nga kontaktet tuaja nuk shfaqen në iPhone.

Ka shumë arsye që mund të ndodhin, por këtu janë shtatë mënyra për të zgjidhur problemin kur kontaktet tuaja nuk shfaqen në iPhone.

Rinisni iPhone tuaj

Nëse zgjidhni problemet e kompjuterit (ose smartphone) herë pas here, mësoni shpejt se shumë probleme të zakonshme shkaktohen nga një defekt i përkohshëm i softuerit dhe shpesh zgjidhet lehtësisht thjesht duke rindezur telefonin tuaj. Pas rinisjes së telefonit, shikoni nëse mungojnë ende kontaktet që po kërkoni.

Sigurohuni që kontaktet e llogarisë tuaj janë të aktivizuara

Nëse keni shumë llogari të postës elektronike në iPhone tuaj, duhet të jeni të vetëdijshëm se çdo llogari mund të ketë gjithashtu listën e vet të kontakteve. Është e mundur që kontaktet të jenë çaktivizuar për një ose më shumë nga këto llogari. Për të kontrolluar, nisni aplikacionin Cilësimet dhe më pas trokitni lehtë mbi Mail . Në faqen e postës, trokitni lehtë mbi Llogaritë . Kontrolloni çdo llogari: Prekni një emër llogarie dhe, nëse ka një hyrje për Kontaktet , sigurohuni që të jetë aktivizuar duke rrëshqitur butonin djathtas.

Aktivizo kopjen rezervë të iCloud për kontaktet

Ju ndoshta tashmë keni bërë kopje rezervë të iPhone tuaj në iCloud dhe një pjesë e atij rezervimi përfshin kontaktet tuaja. Por nëse keni pajisje të shumta, duhet t'i rezervoni të gjitha në iCloud. Nëse keni shtuar një kontakt në iPad tuaj, për shembull, nëse nuk sinkronizoni iPad dhe iPhone tuaj me iCloud, kontakti i ri i iPad nuk do të arrijë kurrë në telefonin tuaj.

Në iPhone tuaj, nisni aplikacionin Cilësimet dhe trokitni lehtë mbi emrin e llogarisë tuaj në krye të ekranit. Prekni iCloud dhe më pas sigurohuni që Kontaktet të jenë aktivizuar duke rrëshqitur butonin djathtas. Tani përsërisni atë proces në iPad tuaj për t'u siguruar që të gjitha kontaktet të përfundojnë në të dyja pajisjet.  

Çaktivizo Short Name

Short Name është një cilësim për kontaktet që i bën kontaktet tuaja më të lehta për t'u lexuar, por mund të ketë raste kur ky funksion bie ndesh me aplikacionet e palëve të treta. Provoni ta çaktivizoni këtë veçori për të parë nëse e rregullon problemin: Nisni Cilësimet dhe më pas zgjidhni Kontaktet . Prekni Short Name dhe çaktivizoni Short Name duke rrëshqitur butonin majtas.

Kontrolloni për përditësime iOS

Është e mundur, që një gabim ose papajtueshmëri e softuerit në iPhone tuaj të ketë ndikuar në aftësinë e aplikacionit Kontaktet për të shfaqur të gjitha kontaktet tuaja. Duhet të kontrolloni për t'u siguruar që sistemi operativ i iPhone tuaj të jetë plotësisht i përditësuar dhe të siguroheni që aplikacionet " Telefon " dhe " Kontaktet " të jenë gjithashtu të përditësuara./ CNA.al

Lajmet e fundit nga