LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mostoleranca ndaj fëmijëve

15 Shtator 2023, 18:32, Sociale Lira Gjika
Mostoleranca ndaj fëmijëve
Foto ilustruese

Kur një fëmijë qan e bërtet në autobus, i gjithë autobuzi shqetësohet dhe reagon ashpër duke e bërë nënën të ndihet në siklet dhe e turpëruar.

Kur bërtet një i rritur të gjithë rrinë urtë, nuk ndihen.

Kjo sjellje në heshtje tregon mostolerancën tonë ndaj fëmijëve. Tregon një eksperiencë vetjake të keqe të kohëve të shkuara, e cila është e depozituar në memorie, por e përjashtuar nga kujtesa.

Sjellja tjetër kur një i rritur bërtet edhe pse pasagjerët bezdisen, ata heshtin tregon frikën nga konfliktet, kërcënimet, dhe zëri i ashpër që të bën të ndihesh i pafuqishëm.

Mirë do të ishte që të rriturit ashtu siç durojnë individin që bërtet, të përpiqen të tolerojnë fëmijën.

Të përpiqen të jenë të vlefshëm për të dy, nënën dhe fëmijën.

Një i rritur që ndihmon një nënë të qetësohet automatikisht, ndihmon edhe fëmijën.

Të kujtojmë shprehjen e famshme “Për të rritur mirë një fëmijë, duhet një fshat i tërë”.

17:12 Sociale Lira Gjika

Fëmija dhe vetmia

Vetmia është një problem shumë i madh i njeriut. Ajo nuk e...

Lajmet e fundit nga