LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çfarë zbulojnë hulumtimet për lumturinë?

6 Dhjetor 2023, 22:03, Sociale CNA
Çfarë zbulojnë hulumtimet për lumturinë?
Foto ilustruese

Finlanda ka kryesuar Raportin Botëror të Lumturisë 2022, duke u bërë vendi më i lumtur në botë për të pestin vit radhazi dhe, në fakt, duke shënuar dukshëm më shumë se kombet e tjera, sipas artikullit përkatës të botuar në ygeiamou.

Shumë teori janë përpjekur të shpjegojnë diskriminimin e Finlandës dhe vendeve të tjera nordike, të cilat fokusohen në variabla të tillë si prosperiteti ekonomik dhe barazia ose koha e kaluar në natyrë. Por ka edhe nga ato që fokusohen te faktori njerëzor.

Lumturia e finlandezëve sipas studimeve është për shkak të një tendence kulturore për të moderuar pritshmëritë e tyre për mirëqenien.

Pritshmëritë e larta motivojnë

Një sërë studimesh kanë arritur në përfundimin se ata që kanë gjetur qëllimin e tyre në jetë dhe mund të vendosin qëllime të reja.

Pritshmëritë e larta nxisin optimizmin

Pritjet e ulëta kufizojnë rritjen tonë

Pritshmëritë kanë nevojë për menaxhim të duhur/ CNA

Lajmet e fundit nga