LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Grupi Alibeaj, i paligjshëm"/ Ivi Kaso: Gjykata të mos pranojë një palë që nuk ka qenë palë në proces

3 Mars 2023, 11:39, Politikë CNA

 "Grupi Alibeaj, i paligjshëm"/ Ivi Kaso: Gjykata të mos

Përfaqësuesi i PD-së zyrtare, Ivi Kaso, në seancën gjyqësore, ka ngritur pretendime se pala tjetër, pra grupi Alibeaj është i paligjshëm.

Gjykata të konstatojë mospranimin e ankimit, pasi gjykata është investuar nga një palë që nuk legjitimohet. Sipas nesh vendimi gjyqësor që e ka lejuar ankuesin është marrë në kundërshtim të ligjit. Ligji procedural parashikon çfarë është ankimi dhe kriteret minimale që duhet të plotësojë. Ankimi është akti që palët ose pjesëmarrësit parashtrojnë. Palë në proces është PD-ja e përfaqësuar nga Komisioni i rithemelimit si palë e vetme në proces. Pasi është njohur me arsyetimin e vendimit nëpërmjet përfaqësuesit ligjor, i ka komunikuar shkallës se parë që nuk dëshiron ta ankimojë këtë vendim, nga e vetmja palë që ka investuar në proces ligjor.

Ky fakt duhet të ishte marrë parasysh nga gjyqtarja Blerina Muca, kur vetë pala që ka investuar në gjykatë ka kërkuar të mos ankohet vendimi. Ankimi nuk mund të bëhet nga persona sporadikë brenda personit juridik.  Vullneti i personit juridik PD për të mos lejuar ankim, rrëzon personat sporadikë”, u shpreh Kaso./CNA.al

 

Lajmet e fundit nga