LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Kush e shijon më shumë seksin, meshkujt apo femrat?

23 Tetor 2022, 17:37, Kuriozitete CNA

Kush e shijon më shumë seksin, meshkujt apo femrat?

Kjo është një temë paksa e vrazhdë, por në të vërtetë është një pyetje që lind natyrshëm.

"Kush e pëlqen më shumë seksin?"- ishte pyetja që u shtrua mes çiftit Nicole Cottrell dhe Jonathanit. 

Jonathani u përgjigj: "Epo kjo është e lehtë."

"Oh me te vërtetë?"- përgjigjet Nicole. "A do të thoshet "burra"?

"Po, burrat."- përgjigjet burri.

"Unë nuk jam dakord," shpjegon Nicole dhe këtu zë fill rrëfimi i shkrimtares Nicole për eksperiencën e saj nga ky pyetësor që nisi me bashkëshortin. .

“Mendoj se meshkujt duan më shumë seks. Ata madje mund të kenë nevojë për seks më shumë, por nuk mendoj se ata domosdoshmërisht e shijojnë më shumë seksin.”- ishte shprehur Nicole.

Ai heshti për një sekondë.

"Ha." Tha ai dhe tundi koken.

Vendosën. Une fitova.

A të përpiqem t'ju bind për arsyetimin tim?- kishte pyetur Nicole.

Mos u shqetësoni, nuk do të jem grafike ose tepër përshkruese (ose të paktën nuk mendoj se do ta bëj).

Ja çfarë mendoj unë: femrat janë, nga natyra, më sensuale se meshkujt . Sensualiteti nuk është i njëjtë me seksin. Megjithëse sensualiteti përfshin si anën fizike, mendore dhe shpirtërore të seksit. Blogu Beautiful Women e përshkroi sensualitetin si kjo:

“Sensualiteti do të thotë të ngjallesh nga gjërat e bukurisë, luksit dhe rafinimit, të jesh i vetëdijshëm dhe të eksplorosh botën, jetën dhe dashurinë me të gjitha shqisat. Të jesh sensual do të thotë të jesh i vetëdijshëm dhe të vlerësosh ekstazën e natyrshme që mund të gjendet në botën sensuale, pasionante të ndjenjave…”
Shkurtimisht, sensualiteti përfshin përdorimin e të gjitha shqisave tona për të përjetuar disa gjëra, njëra prej të cilave mund të jetë vetë seksi. Gratë mbështeten në të pesë shqisat e tyre për të reaguar, reaguar, përpunuar dhe marrë vendime më shumë se burrat. Është e kuptueshme, kështu që gratë i përfshijnë të pesë shqisat në të bërë dashuri.

Si ndihet dhoma? A është ftohtë? Si duket? A është e zbehtë, e rregullt, romantike? Si ka erë? Si çorape të pista apo rroba të freskëta? Cfare shije ka? Epo, e kuptoni idenë.

Tani burrat nga ana tjetër janë të verbër ndaj gjithçkaje që ndodh në çdo dhomë, nëse gruaja që ata duan është aty dhe e gatshme për të bërë seks me ta. Çdo ndriçim, çdo erë, çdo gjë, nuk do të shkëpusë asnjë njeri nga misioni në fjalë.

Kthehu te femrat. Seksualiteti femëror, ndryshe nga natyra seksuale mashkullore, ka qenë një temë tabu për shekuj me radhë, shpesh e shmangur të gjithë së bashku. Psycology Today thotë këtë:

Deri në kohët e fundit, t'i atribuoje një gruaje dëshirën e hapur seksuale ose ndjekjen e paturpshme të kënaqësisë fizike, do të ishte fyerje e karakterit të saj. Me shumë pak përjashtime, kjo është ende rasti…Femërorja shquhet për karakterin e saj të supozuar pasiv, joseksual.
Nuk dua të pretendoj se gratë janë në një farë mënyre jo-seksuale ose më pak seksuale se burrat. Meshkujt me siguri e shijojnë seksin… por edhe femrat! Perëndia e krijoi seksin për të shijuar si burrat ashtu edhe gratë (në kontekstin e martesës sigurisht) jo vetëm për të lindur. Unë besoj se gratë e përjetojnë seksin me të gjitha shqisat e tyre dhe, si rezultat, gëzojnë më shumë nga spektri i plotë që ka për të ofruar seksi.

Më quani të egër, të ashpër, të çuditshëm, skandaloz, madje edhe të diskutueshëm. Por ajo që unë me të vërtetë dua të di është a jeni dakord apo jo ? Kush e shijon më shumë seksin (pa u bërë shumë grafik)? Burra apo Femra? Kam shumë arsye të tjera pse besoj se femrat e shijojnë më shumë seksin… le të diskutojmë. Më tregoni arsyet tuaja dhe unë do t'ju tregoj të miat./CNA.al

Lajmet e fundit nga