LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Breathing tricks to relieve stress

2023-09-17 10:21:00, Sociale CNA

Breathing tricks to relieve stress

Breathing is essential to our existence.

On average, we take 20,000 breaths a day, yet we often don't give it the attention it deserves. 

"Breathing is so simple, we tend to overlook its benefits," Stefanie Broes, co-founder of the Moonbird breathing pacing device, tells The Sun.

"Of course, it keeps you alive, but scientists have found that practicing breathing exercises can help reduce anxiety as well as improve sleep," she told The Sun.

Tips to improve your breathing

Shut up

"Nasal breathing will help open the airways, increase blood flow, promote better use of the diaphragm and increase oxygen delivery," says breathing coach Jess Parkinson.

hear

Note how you breathe in different situations.

"Focus on making your breath as conscious as possible, actually paying attention, which we don't usually do," says Laura Pearce, founder of Yoga Collective London.

Change your sleeping position

Not only can your breathing affect your ability to get quality sleep, it can also lead to other health problems, such as high blood pressure, heart disease, and type 2 diabetes.

Sleep Charity recommends keeping the bedroom clean and free of clutter and dust.

Larja e rregullt e shtratit dhe përdorimi i një jastëku anti-alergjik mund t'ju ndihmojë të merrni frymë dhe të flini më lehtë gjithashtu.

Për të lehtësuar panikun

Përdorni frymëmarrjen 4-7-8, një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të reduktuar nivelet e stresit dhe ankthit.

Si? Gjeni një pozicion të rehatshëm, ose ulur ose shtrirë.

Merrni frymë thellë përmes hundës për katër sekonda; mbaj frymën për shtatë sekonda; pastaj merrni frymë ngadalë për tetë sekonda.

Përsëriteni për disa minuta.

Për të rritur energjinë

Përdorni Kapalbhati, një teknikë e frymëmarrjes së shpejtë.

Si? Gjeni një pozicion të rehatshëm.

Vendosini duart në pjesën e poshtme të barkut dhe merrni frymë ngadalë dhe thellë, duke u siguruar që të mbushni mushkëritë me oksigjen./ CNA

 

 

 

 

 

 

17:12 SOCIAL ISSUES Lira Gjika

Child and loneliness

Loneliness is a very big human problem. It does not allow ...

Lajmet e fundit nga