LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Collapsed roads, almost collapsed bridges / Emergency situation in Vaun e Dejës, Pukë and Fushë Arrëz

2022-11-21 09:57:00, Sociale CNA

Collapsed roads, almost collapsed bridges / Emergency situation in Vaun e

The prefecture of Shkodra district has recently announced the situation due to the rain in the Municipality of Malësi e Madhe.

Vau Dejes municipality

In the Vau-Dejës Administrative Unit, there was moderate intensity rain throughout the night. The situation continues to remain the same as yesterday.

The Gllinë stream continues to remain a problem in the city. There is electricity in almost all units except for some short interruptions in some villages.

In the Bushat Administrative Unit , the main road of Ashtë village continues to be a problem.

Në fshatrat Mali i Jushit, Hoten, Rranza,Bushat janë 10 familje që kanë prezence uji në banesa ne lartesi 30 cm si dhe 1711 ha tokë bujqësore nën ujë.

Në Njësinë Administrative Hajmel ka dalje të përronjve nga shtrati në fshatin Hajmel dhe Paçram që për pasojë ka vërshime te  ujërave në rrugët kryesore te fshatrave dhe sipërfaqe toke bujqësore nën ujë.

Lumi Gjadër vazhdon të mbetet problematike në Nja,Vig Mnele.

Vazhdon të mbetet evident rreziku i shembjes së urës Gjinaj qe lidh aksin kryesor rrugor të fshatit Mnelë më fshatin Vig.

Në Temal, vazhdon të jetë problematike rënia e interteve nga rrëshqitja e gurëve nga mali.(konkretisht në rrugën e Komanit) dhe ndërprerja e enegjisë elektrike në fshatrat e njësisë.

Në Shllak, vazhdon të jetë  problematike shembja e rrugës  kryesore që të çon në fshatin Vukaj me gjatësi 4 km.

Bashkia Pukë

Until these moments, the situation is the same as yesterday.

It is announced that there are about 27 km of rural roads damaged in the administrative units of Qelez, Rrape, Luf Qerret and Gjegjan.

The intervention for the return to normality has begun with Fadrome human and technical resources, for soil and inert cleaning,

In the Municipality of Fushë-Arrëz , the rains continue and so far there are no other reported problems, except the damage to the roads and the disconnection of electricity.

Army structures in Vau de Dejas, during yesterday evening until the late hours, were maximally engaged in evacuation and rescue operations according to the evacuation plans made by the Municipality of Shkodër. /CNA.al

Lajmet e fundit nga