LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

SPAK, they don't want, they don't know or they don't want to know!

2023-02-14 20:00:00, Opinione Lutfi Dervishi
SPAK, they don't want, they don't know or they don't want to
Illustrative photo

When you have a new structure, when you have prosecutors who have passed the vetting, when you have unlimited financial and diplomatic support, normally you have great expectations from SPAK prosecutors. And the expectation is professional. It expects people with moral and professional integrity to do their job properly. It is understandable that in political matters, in big matters, the pressure on prosecutors is so great that it affects their work, but when you see "banality" in mundane matters, the question marks come and grow.

A recent case:

SPAK accuses the former chief of the criminal police in Elbasan of passive corruption.

Ku është korrupsioni dhe çfarë ka bërë shefi?

Në kohën që ka qenë në detyrë, si shef, ka marrë një pistoletë TT si armë të një krimi dhe e ka vendosur poshtë serbatorit të një makine servisi, për t’ia lënë fajësinë Seit e Albert Manhasa, pronarë të servisit.

Policia arreston babë e bir. Gjashtë anëtarë të familjes shoqërohen në komisariat. Vetë kjo ngjarje është krim më vete. Eshtë më shumë se alarmuese…! Kanë ndenjur në burg njerëz krimi i vetëm i te cilëve është se kanë qenë në punë e tyre!

Nëse prokurorët në SPAK do të bënte një kualifikim penal të veprës, atëherë do t’i referoheshin kreut IX të kodit penal (vepra penale kundër drejtësisë) dhe të paktën dy neneve të tij, për veprime që pengojnë zbardhjen e të vërtetës dhe për kallëzim të rremë.

Për shërbimin që ka bërë ish shefi ka marrë nga interesuari i këtij manipulimi provash e vendngjarje (edhe ky në paraburgim nga SPAK) një autoveturë Mercedes Benz C300. Kjo është akuza. Pra korrupsion pasiv për një oficer policie?!!

Mesa duket SPAK mundohet pak, ose aspak, për një kualifikim penal adekuat të veprave penale edhe për një çështje të “rëndomtë”. Eshtë shumë të kërkosh për çështje të tjera.

Dhe ky nuk është rast i vetëm.

Një djalë inxhinjer arrestohet për një krim që ka bërë një call center. Krimi është konsumuar ara dy vitesh. Inxhinjeri kishte vetëm dy muaj që kishte nisur punë aty?!! Dhe këtij inxhinjeri i privohet liria për 4 muaj!

Eshtë koha që vetë SPAK të shoh se çfarë ka hetuar? Me cilën çështje është krenar gjatë këtyre viteve? Çfarë duhet të bëj për të rritur besimin e lëkundur të publikut? Ku ka gabuar? Ku është (vet)përdorur?

We do not expect "wood with prey" from SPAK, we expect quality, we expect exemplary investigations, we expect cases that explain the mechanism of evil, we expect investigations against people in power. A lot is expected because a lot has been invested in them.

Lajmet e fundit nga