LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The tragic fate of a 22-year-old Kenyan woman in Tirana

2023-02-14 14:03:00, Opinione Jak Simoni

The tragic fate of a 22-year-old Kenyan woman in Tirana

Just like hundreds of thousands of Albanians, who have become disgusted with their country and continue to look for a better life in other countries, it happens that some young man or woman from other countries hopes to build a better life. better than in their country in our country.

Ndodhi kështu dhe me një vajzë keniane 22-vjeçare që provoi për një jetë më të mirë në një vend “evropian” si i yni, por që gjeti vdekjen në mënyrën më barbare të mundshme. Ndonëse ngjarja ndodhi në kryeqytet, ku mundësitë e zbardhjes ishin të mëdha, për arsye të monitorimit të rrugëve, lokaleve, shtëpive etj., dhe dhunuesit me barbarizmin e tyre kanë lënë gjurmë, ajo akoma nuk është zbardhur.

Me gjithë dramaticitetin e saj, mediat, kryesisht ato audiovizive, gradualisht po e lënë në heshtje dhe vijojnë me programet banale që i përshtatën banalitetit të jetës në Shqipëri dhe anasjelltas. Natyrisht misioni i tyre, evidentuar nga filozofët e Shkollë së Frankfurtit, është që të mbajnë në një stad dëfrimi dhe injorance jo spektatorët, por konsumatorët.

Jemi duke u bërë gjithnjë e më shumë indiferent për krime monstruoze që po ndodhin e në rastin konkret të një të huaje me ngjyre që nuk kishte kush ta mbronte. Kjo indiferencë ose është një shenjë racizmi ose tregon se shkalla e ndjesisë empatike është e kufizuar në një rreth të ngushtë rrezja e të cilit nuk arrin as atë të kombit.

Shtrohet pyetja: Si do na vinte ne, që  kemi miliona emigrantë në botë, po të neglizhoheshin krime të  tilla ndaj shqiptarëve? Krime si ky, po të ngjallin ndjeshmëri të lartë publike dhe impenjimi i organeve hetimore do ishte më i lartë. Vetëm para ca vitesh në Itali për një krim monstruoz ndaj një vajzë 15 vjeçare u ekzaminuan plot 18 mijë kode gjenetike, përfshi dhe të varrosurve.

In this case, how many genetic codes were examined? Or the answer is that there is no money! Isn't it better that at least the money we spend to promote tourism with filtered fragments of images was spent, if not on the prevention, at least on the clarification of these monstrous crimes. There have been other cases of crimes against foreigners, sometimes solved, sometimes not solved. Years ago, when a monstrous crime took place in Shengjin against an English boy, his family completely isolated themselves and did not want to meet any locals.

Isn't it time to be, if not more humane, at least more responsible, because in a country that is emptying day by day, it needs foreigners; or there is no problem that they don't know Albanian and maybe they don't know what happens!

Lajmet e fundit nga