LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Who doesn't understand humor… fine

2023-02-14 13:07:00, Opinione Lutfi Dervishi
Who doesn't understand humor… fine
Journalist Lutfi Dervishi

A human rights group has decided to propose a law that penalizes all those who do not understand humor, who are revolted by satire and who are stunned by irony.

Anyone, without exception, democrat or socialist, monarchist or republican, in office or in opposition, oligarch or mayor, cleaner or chief of cabinet, named McGon or Agron, who fails to understand satire on social networks will have penalties.

Projektligji saktëson se ata që kapen për herë të parë dënohen me 5000 euro gjobë, përsëritësit ndëshkohen me 10000 euro dhe ata që konsumojnë krimin e mos kuptimit të satirës për herë të tretë do të detyrohen të ndjekin kursin. “E qeshura ta zgjat jetën” Në këtë kurs pjesëmarrësit jo vetëm do të mësojnë se çfarë është, shakaja, satira, ironia, tallja por edhe do të detyrohen me zor të shijojnë humorin.

Në shekullin e 21 është e papranueshme të kemi qytetarë që nuk kanë njohuritë bazë për humorin dhe satirën - tha një nga juristët që është marrë me projektligjin.

Nisma vjen pas incidenteve të raportuara, për shkak të një postim në Facebook ku bëhej thirrje për “arrestimin e disa deputetëve të opozitës jo vetëm për prishje të rendit dhe të qetësisë, por edhe të imazhit mjaft të mirë të vendit, sidomos kohët e fundit”

Na vjen keq që këtë nismë e marrim më 14 shkurt, por qartësisht disa njerëz e kanë ngatërruar 14 shkurtin me 14 shtatorin, tha një zëdhënës i organizatës.

Nuk mund të ketë paqe sociale në një vend ku njerëzit marrin seriozisht çdo gjë që lexojnë në Facebook, tha një komentator politik.

Nxitimi për këtë nismë erdhi si pasojë e faktit që edhe prokuroria e mori seriozisht njoftimin dhe lëshoi urdhër arresti për deputetët.

Një zëdhënës i qeverisë tha se nuk ishte i gatshëm për të dhënë një mendim për projektligjin por në parim “qeveria e përshëndet nismën”.

Ligji i ri do të jetë i debatueshëm. Kritikët thonë se nuk është detyrë e qeverisë që të vendose se çfarë është për të qeshur e çfarë është për të qarë. Aq më tepër që qeveria është në konflikt interesi kur vjen puna te dallimi mes seriozitetit dhe talljes së m…

But supporters of the draft law say that this is a matter of public safety, even national security.

It is the duty of the state to protect citizens from the risk of taking every post on Facebook seriously. If we don't intervene now who will be held responsible for the chaos that will be created?

The MPs who, according to observers, are the main culprits for the current situation, will be invited to clarify in every statement or gesture they make whether they are serious or just kidding!

In response to this initiative, a group of legislators will propose an additional article in the Constitution according to which: Our Republic is declared a republic built on humor! Instead of RSH, RQ is proposed, Republike Chesharake!

Lajmet e fundit nga