LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Where was Noah's Ark built?

2023-04-20 08:36:00, Kuriozitete CNA

Where was Noah's Ark built?

From the biblical story of Noah's Ark to modern theories, one question still remains unanswered: Where was it built? Many historians and researchers have speculated on its true location. But there is still no definitive proof of where it was built.

The Great Flood is a major event that appears in many religious texts, from the Bible and the Koran and even the Epic of Gilgamesh, which dates back to at least 2100 BC. It is described as a global flood, which covered the entire planet with water and wiped out all living creatures.

According to biblical accounts, the flood was caused by God's anger and lasted 40 days and 40 nights. According to Islamic tradition, God sent the flood in response to human sins.

As with any ancient story, there are many theories as to why this cataclysmic event occurred. Some believe it was divine punishment for the sins of mankind or an act of judgment against oppressive powers. Meanwhile, others consider it a form of purification or a rebirth caused by natural disasters such as tsunamis or earthquakes.

Whatever its cause, one thing is certain: The Great Flood left an indelible mark on history, and remains shrouded in mystery. To discover the truth behind this catastrophic event, we must take a closer look at its descriptions in various religious texts.

In most versions of the story, Noah is instructed by God to build an ark of wood and cover it with pitch, because of an impending flood that will destroy every living creature on Earth. He then fills his ark with 2 animals of each species - 7 pairs of clean animals and 1 pair of unclean animals - before setting off on his journey through troubled waters.

Where was Noah's Ark built?

Also, the story mentions other details that allow us to speculate about the possible locations of the construction site of Noah's Ark. For example mountains that are close enough to have easy access but high enough above sea level to survive flood waters.

Po ashtu do të këtë pasur një bollëk burimesh si druri; dhe ujë të bollshëm aty pranë ku ai mund të lundronte më pas. Këto të dhëna mund të na ndihmojnë të zbulojmë se ku qëndronte dikur ky objekt biblik, nëse vërtet ka ekzistuar ndonjëherë!

Arka e Noes është një histori e dashur, e cila që është përcjellë me shekuj dhe vazhdon të jetë burim frymëzimi për shumë njerëz. Ajo konsiderohet si një shembull i besnikërisë, këmbënguljes dhe shpresës, duke na treguar se pavarësisht nga sfidat me të cilat mund të përballemi, Zoti do të sigurojë gjithmonë mbrojtje.

Ndërsa vetë arka mund të jetë shkatërruar gjatë përmbytjes, trashëgimia e saj jeton në zemrat dhe mendjet tona, duke na kujtuar se Zoti është gjithmonë aty për të na udhëhequr edhe në kohërat më të errëta. Rrëfimi i Arkës së Noes ka pasur një ndikim të jashtëzakonshëm në tekstet fetare gjatë historisë.

Simbolika e tij shërben si një kujtesë se pavarësisht nga çdo shkatërrim apo vuajtje që mund të përjetojë njerëzimi, mund të gjejmë ende ngushëllim tek besnikëria dhe besimi i njerëzve tek premtimet e Perëndisë. Vendndodhja më e përmendur është mali Ararat në Turqinë e sotme.

Ky vend besohet të jetë vendi i prehjes së Arkës së Noes për shkak të afërsisë së saj me Mesopotaminë, ku një përmbytje e madhe përmendet në shumë tekste fetare. Ajo është gjithashtu shtëpia e dy majave që janë më shumë se 4900 metra të larta, duke i bërë ato një vend ideal për një anije të madhe si Arka e Noes.

Where was Noah's Ark built?

Një vend tjetër i mundshëm për Arkën e Noes është rajoni i Detit të Zi. Disa studiues argumentojnë se kjo zonë dikur ishte pjesë e një hapësire shumë më të madhe detare, e cila shtrihej nga Mesdheu deri në Iran dhe Irak. Pra madhësia e saktë e asaj që disa besojnë se ishte Përmbytja e Madhe, e përshkruar në tekstet e lashta.

Fushat e Shinarit pranë lumenjve Tigër dhe Eufrat, janë një tjetër vendndodhje e mundshme e sugjeruar nga studiues që besojnë se ajo mund të ketë qenë pjesë e një hapësire shumë më

të madhe, përpara se të zvogëlohej për shkak të një përmbytjeje të ngjashme me atë të përshkruar në tekstet e lashta.

Po ashtu, ky rajon kishte qasje tek shumë burime si druri dhe katrani, dhe është shumë pranë Mesopotamisë, dhe mund të jetë përdorur si një pikë nisjeje për një arkë të drejtuar drejt malit Ararat ose destinacioneve të tjera. Gjiri i Akabas në Jordani është propozuar gjithashtu si një vend tjetër i mundshëm për ndërtimin e Arkës së Noes, për shkak të vendndodhjes së tij pranë Egjiptit dhe Mesopotamisë dhe bollëkut të furnizimeve me dru.

Deti Mesdhe është një vend tjetër i mundshëm i sugjeruar nga disa studiues. Por ai nuk ka trupa ujorë të njohur brenda këtij rajoni të madh (ose mjaftueshëm të thellë) për një arkë si ajo e Noes.

Finally, some suggest that the Americas may have been a possible location because of its availability of gopher wood, which was found nowhere else on Earth at the time. America would have been an ideal choice if Noah's ark had sailed across the Atlantic Ocean and not just stuck on land somewhere around Mount Ararat or somewhere else in Asia or Europe./ Adapted from CNA.al

07:59 Kuriozitete sara novak

How did humans evolve?

About 6-8 million years ago, deep in the rainforests o...

08:33 Kuriozitete Stephanie Pappas

Are aliens real?

There is currently no evidence for the existence of li...

Lajmet e fundit nga