LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

2023-08-12 13:22:00, Kuriozitete CNA

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

The Bermuda Triangle, also known as the Devil's Triangle, is a region in the North Atlantic notorious for a number of mysterious disappearances over the years. The strange and enigmatic events have fueled quite a few urban legends and conspiracy theories.

But much further north there is another "triangle", this time terrestrial, but equally strange and mysterious, known as the Alaskan Triangle. This region, defined as a largely wilderness area between Utkiagvik, Anchorage, and Juneau, has also been called "Alaska's Bermudian Triangle."

Although this description is perhaps an exaggeration, considering how deadly the Alaskan Triangle is. The phenomenon was first brought to public attention in October 1972, when a small passenger plane suddenly disappeared en route from Anchorage to Juneau.

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

Neither the passengers on board nor the wreckage of the plane were ever found, despite extensive searches over a vast area of ??over 800,000 km2. From that moment on, the situation only got worse. Many other planes have crashed in the Alaskan Triangle.

Climbers, tourists and local residents have also disappeared without a trace. It is estimated that since the 1972 plane crash, more than 20,000 people have disappeared in the Alaskan Triangle. This rate is 2 times higher than the national average in the US, which has prompted many to speculate whether these disappearances are natural, or caused by supernatural phenomena.

Although the harsh climate area to be known as "Alaska's Bermuda Triangle" had become known for a long list of missing persons before 1972, everything changed in October of that year, when a private plane carrying most of United States House of Representatives.

Congress leader Heil Bogs disappeared somewhere between Anchorage and Juneau. On October 16, 1972, Boggs and fellow US Congressman Nick Begish were aboard a twin-engine Cessna 310, along with one of Begish's aides, Russell Brown, and pilot Don Jones.

Bogs was traveling as part of an electoral meeting. But at some point during their flight, the plane apparently disappeared without a trace. When news of the plane's sudden disappearance reached Washington, the largest search and rescue operation up to that point in US history was launched.

In total, 40 military aircraft and 50 civilian aircraft assisted during the search, which spanned a large area and lasted more than 3,600 hours. But 39 days later, the search party found nothing. No sign of the plane or anyone on it.

Kërkimi u ndërpre dhe incidenti e detyroi Kongresin të miratonte një ligj që urdhëronte të gjithë avionët civilë amerikanë të pajisen me transmetues që mund të ndihmojnë në lokalizimin e tyre në rast emergjence. Jo shumë kohë më vonë, u shfaqën teori konspirative.

Njëra preh tyre lidhet me rolin e kongresmenit Bogs si pjesë e Komisionit Hetimor Uoren, i krijuar nga presidenti Lindon B.Xhonson për të hetuar vrasjen e Xhon F.Kenedi.

Bogs kundërshtoi variantin që u dha në raportin përfundimtar të komisionit, sipas të cilit presidenti u vra nga 1 person i vetëm. Bogs besonte se në vrasjen e Kenedit mund të ishin përfshirë disa individë. Dhe teoricienët e konspiracionit besonin se kongresmeni u vra sepse ai po i hynte shumë thellë në diçka që duhej të mbetej ashtu siç u la.

Gjithsesi, avioni i Bogs nuk ishte i pari apo i fundit që u zhduk në Trekëndëshin e Alaskës. Në fakt në vitin 1950, një avion ushtarak me 44 persona u zhduk pa lënë gjurmë. E njëjta gjë ndodhi me një avion Cessna 340 me 4 pasagjerë në bord në vitin 1990.

Por zhdukjet misterioze nuk mbarojnë këtu. Në fakt, situata bëhet më tronditëse kur merret parasysh numri i individëve që janë zhdukur në Trekëndëshin e Alaskës:më shumë se 16.000 që nga viti 1988. Ose thënë ndryshe, afro 4 në çdo 1.000 banorë në Alaskë, ose më shumë se dyfishi i mesatares kombëtare të SHBA-së.

Teoritë paranormale rreth zhdukjeve të trekëndëshit të Alaskës

Sipas Travel Channel, një teori e spikatur në lidhje me Trekëndëshin e Alaskës dhe zhdukjet e shumta brenda këtij rajonit, vjen nga një raport i çuditshëm i hartuar nga Administrata Federale të Aviacionit (FAA) në vitin 1986.

Raporti pretendonte se \avioni i linjës 1628 i Japan Air Lines kishte hasur në 3 fenomene ajrore të paidentifikuara (UAP), ose siç janë më të njohura objekte fluturuese të paidentifikuara (UFO). Piloti raportoi fillimisht se mjetet në horizont iu dukën si avionë ushtarakë, përpara se të kuptonte se objektet po fluturonin me të njëjtin ritëm me avionin, dhe po lëviznin rreth tij me lëvizje të çrregullta ndërsa lëshonin drita të forta.

Thuhet se këto pretendime u verifikuan më vonë nga radarët civilë dhe ushtarakë, duke nxitur disa që të spekulojnë se zhdukja e çuditshme e mijëra njerëzve që kanë ndodhur në Trekëndëshin e Alaskës mund t’i atribuohet jashtëtokësorëve.

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

Një tjetër teori sugjeron se përgjegjëse janë vorbullat e mëdha të energjisë, që besohet se ekzistojnë brenda Trekëndëshit të Alaskës. Supozohet se drejtimi i rrotullimit të një vorbulle energjie, mund të ndikojë në sjelljen e njeriut. Për shembull, një vorbull që lëviz në drejtim të akrepave të orës, krijon emocione pozitive, ndërsa një vorbull në drejtimin e kundërt, i bën njerëzit të përjetojnë ndjenja negative dhe konfuzion.

Në fakt, thuhet se aparatet elektronike kanë zbuluar parregullsi të dukshme të fushës magnetike brenda Trekëndëshit të Alaskës. Po ashtu ekipet e kërkimit në zonë kanë raportuar se busullat e tyre janë më shumë se 30 gradë jashtë pozicionit të tyre normal.

Dhe disa njerëz kanë raportuar gjithashtu se ndjehen të çorientuar ose kanë përjetuar halucinacione dëgjimore, të cilat supozohet se mund të shpjegojnë arsyen pse njerëzit humbasin ose pësojnë aksidente fatale në Trekëndëshin e Alaskës.

Teori të tjera i kanë rrënjët në folklorin vendas. Për shembull popujt Tlingit dhe Tsimshian, kanë treguar histori mbi një krijese të njohur si Kushtaka, një specie që ndërron vazhdimisht formë, dhe që ecën në peizazhin e egër të Alaskës në kërkim të presë së saj.

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

Kushtaka është e ngjashme në pamjen e jashtme me një lundërz, por shpesh u shfaqet atyre që humbasin rrugën në pyll në dukje si një mik i besuar. Në fakt ai i çon viktimat më në thellësi të mjedisit të egër, duke i shqyer në copa ose duke e kthyer në një specie të ngjashme me veten.

Ka edhe teori të tjera, disa më të çuditshme se të tjerat, duke filluar nga ajri i rëndë dhe moti i çuditshëm në këtë zone, dhe deri tek lazerët e energjisë që rrezatohen nga qyteti i humbur i Atlantidës. Thënë këtë, për skeptikët ekzistojnë edhe disa shpjegime më të bazuara në lidhje me Trekëndëshin e Alaskës.

Faktorët gjeografikë, që mund të shpjegojnë pse njerëzit zhduken në trekëndëshin e Alaskës

Ndërsa mund të jetë argëtuese të pretendosh ekzistencën e dukurive të mbinatyrshme brenda Trekëndëshit të Alaskës, nuk do të ishte aspak korrekte të flasësh mbi këtë rajon, pa kërkuar edhe shpjegime shkencore për zhdukjet e shumta të njerëzve atje.

Missing planes, energy vortices and UFOs: Mysteries of the Alaskan Triangle

Dhe një nga shpjegimet më të mundshme shkencore sipas disa ekspertëve është thjesht gjeografia e tij. Në kushtet kur atje bie borë gjatë gjithë vitit, dhe kur ka një prani të akullnajave të mëdha që përmbajnë brenda tyre shpella të fshehura dhe të çara gjigante, shanset për të gjetur një avion të rrëzuar apo trupin e një viktime janë shumë të pakta.

Alpinistët mund të bien në gropa të thella, dhe gjurmët e tyre ka të ngjarë të mbulohen me borë përpara se të mund të gjenden. Edhe avionët, pavarësisht nga madhësia e tyre e konsiderueshme, mund të varrosen shumë shpejt nën reshjet e mëdha të borës.

Don't forget the fact that the state of Alaska is very large. Alaska is more than twice the size of Texas, and most of it is still uninhabited by humans. Theories on the paranormal phenomena surrounding the Alaska Triangle are certainly exciting to discuss. But the truth is that it is unfortunately very easy for a person to disappear in the wild Alaskan environment. And when that happens it's almost impossible to find them./ Adapted from CNA

 

Lajmet e fundit nga