LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret, qytetari nuk i shiti shtëpinë 

2023-03-21 21:11:22, Denoncim CNA

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret,

Emisioni Fiks Fare solli rastin e një qytetari nga Durrësi i cili kërkoi ndihmën e emisionit investigativ, pasi nuk kishte më besim te drejtësia.

Bedri Dervishi tregoi për gazetarët e Fiksit se ish kreu i IMT Durrës, Ardian Halili njëkohësisht bashkëshort i ish prokurores Rabjana Halili, ka shkelur vendimet e gjykatës duke vendosur që banesa  e tij të prishet edhe pse e kishte me sigurim padie.

Dervishi thotë se hakmarrja ndaj tij nisi kur banesën nuk pranoi t’ja shiste ish kreut të IMT-ës Durrës.

“Banesa ime u përjashtua nga legalizimi me arsyetimin se cënon sigurinë hekurudhore, dhe u la 1 muaj kohë për ankimim, ndërkohë inspektoriati vendosi ta prishte. Unë bëra sigurim padie dhe pse i kisha këto, ditën që kryeinspektori kishte vendosur ta shembte ata erdhën në banesën time“, thotë Dervishi.

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret,

Qytetari mban në dorë vendime të shumta prokurorie  për mosfillim procedimi penal ndaj zyrtarëve të Inspektoriatit të Mbrojtjes së Territorit , edhe pse kishin dalë mbi vendimin e gjykatës. Por jo vetëm aq pasi gjykata e shkallës së parë edhe ajo e apelit kishin kërkuar rihetim dhe ngritje akuze,por organi i akuzës nuk e bën.

Fiksi solli dokumente kontradiktore të kësaj dosje.

Banesa e Dervishi e përjashtuar nga legalizimi me arsyetimin se cenon sigurinë hekururdhore , me vendim gjykate u legalizua, dhe jo vetëm aq, këtë herë thuhet qartë në vendimin e gjykatës, se Hekurudha Shqiptare shprehet se nuk e cenon sigurinë hekurudhore.

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret,

Dhe kështu banesa legalizohet, por nuk mbaron këtu, qytetarit i kanë vajtur 6 gjoba dhe 6 kallëzime penale për ndërtime të paligjshme. Të gjitha janë rrëzuar në gjykatë , pasi nuk ka ekzistuar një i tillë.

Fiksi solli dëshmi të pakundërshtueshme, ku oficerët e policisë gjyqësore tregojnë se nga drejtuesi i policisë dhe IMT-së kanë pasur presione për të vendosur gjoba dhe për të ardhur në terren.

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret,

Njëri prej tyre i cila ka mbajtur edhe kallëzimin e parë penal të Dervishi, Afrim Veliu,  ndaj punonjësve të IMT-së pohon se kanë dashur t’i djegin dosjen. Veliu tregon se meqë mbrojti dosjen, kundër Halili , bashkëshortja e tij prokurore në atë kohë Rabjana Halili e ndoqi penalisht për një çështje. Ai e këshillon denoncuesin të mos vazhdojë ta kërkojë të drejtën sepse nuk do ta gjejë./tch

IMT Durrës del mbi vendimet e gjykatës!/ Kryeinspektori hakmerret,

Lajmet e fundit nga