LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The company enters the other's olive groves/ Kavajë Police Chief Habit: To surround the property

2023-03-09 22:35:17, Denoncim CNA

The company enters the other's olive groves/ Kavajë Police Chief

About the problem of Mr. Qerim Tabaku, the investigative show "Stop" on TV Klan was interested in the Municipality of Kavajë, where no one gives an answer.

The director of IMT says that Mr. Tabaku should have surrounded the property and if the firm intervened, measures would be taken.

Reporter: The last time we spoke, you promised me that you would remove the skep right there or find a manipulator. We just talked together, meaning Stopi with the Municipality, there was no work for 1 month and then it started again and today in this situation that we are both talking about, are all the olive trees cut?

Drejtori Ylber Nurçe: Zotëria në fjalë pse s’e ka bë rrethimin e pronës aty që ne ta dimë, që kjo pronë është…? Po s’kemi nga ta dimë, o më fal, më fal… Nuk kemi, nga ta dimë.

Gazetarja: Po të iki unë e të rrethoj një tokë kot, do ta dish ti që është prona ime ajo, më bën mua pronar po ta rrethoj?

Drejtori Ylber Nurçe: Jo, po, nëse ka konflikt, se ky konflikt ka 20 vjet, që është. Më fal, më fal… Me sa di unë është problem shumëvjecar dhe që të shuhet ky problem zotëria të vijë në Bashki, të marrë një leje rrethimi, të rrethojë pronën e vet dhe nëse firma ndërtuese që ka dhe leje minerare i afrohet sipas vendimit të Gjykatës ne do ndërhyjmë si IMT.

Në Komisaritatin e Kavajës, drejtuesi Emiljano Pashai, thotë se çështja është në Prokurori.

Emiliano Pashai: Çështja është në ndjekje, në hetim nga Prokuroria e Rrethit Kavajës.

Gazetarja: Në momentin që është në ndjekje, pala tjetër është duke i heq të gjithë ullinjtë aty.

Emiliano Pashai: Nuk mund ta zgjidh! Unë nuk mund….

Gazetarja: Ti duhet të veperosh, të marrësh forcat tuaja, të marrë IMT-në dhe të shkosh aty në vendngjarje dhe të heqësh skrepat.

Emiliano Pashai: Të lutem…! Ju duhet të kuptoni një gjë, atje firma që vepron atje ka leje nga një institucion shtetëror.

Gazetarja: E ka pezulluar leja. E ka pezulluar gjykata, masa e sigurisë. Po çfarë do të bëni ju?

Emiliano Pashai: Do ta ndjekim hap pas hapi, për çdo problematikë që ka!

Gazetarja: Mos e ndiq hap pas hapi, por ndiqe me vrap.

Emiliano Pashai: Ta ndjek me vrap? Sipas prioriteteve, dakord! Odeta, ju lutem! Çfarë letrash keni që s’na i kanë vënë në dispozicion na i dërgoni në institucion.

Emiliano Pashai: Dakord! Ju faleminderit!

Sipas ekspertes Eda Grimçi, në këtë rast jo vetëm firma, por edhe institucionet kanë shkelur ligjin, duke mos zbatuar vendimin e gjykatës.

Ekspertja juridike Eda Grimçi: Po e shoh vendimin e gjykatës dhe vendimi i gjykatës është shumë i qartë. Nuk lë absolutisht vend për interpretim. Zotëria, Ismail Tabaku që është paditës i është drejtuar gjykatës dhe gjykata ka vendosur sigurimin e padisë duke urdhëruar pezullimin e punimeve të shoqërisë “Alfa Alabaster Grup”.

Që në momentin që është shpallur ky vendim, në datën 22 Nëntor 2017, “Alfa Alabaster Grup” për çdo ditë që gërmon apo që i afrohet pronës së paditësit, ka shkelur rëndë ligjin. Ka një vendim gjykate, ku ka pezulluar punimet dhe ligjin po e shkelin dhe instanca të tjera. Është ministria që i ka dhënë leje, e cila duhe të jetë njohur me këtë urdhër dhe në asnjë rast “Alfa Alabaster Grup” nuk duhet që t’i afrohet pronës. Pengimi i ekzekutimit të një vendimi, siç është në rastin konkret është vepër penale.

Given that the plaintiff has also addressed the state authorities, tell me that he has also filed a criminal complaint, it is strange how the state authorities do not act. The prosecution, the State Police, the Municipality which has been in the process, a third party in this trial, should have taken measures and should not have been allowed at any time. The decision of the court is an executive title. Who violates it, or who does not execute the court decision, is a criminal offense.

Despite the fact that the case is on appeal, the insurance of the claim is not hindered by the company's complaint, but the insurance of the claim is given precisely to protect the interests of the plaintiff so that the property is not damaged./tvklan.al

Lajmet e fundit nga