LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në listën e fituesve të konkursit

23 Prill 2024, 17:13, Denoncim CNA
Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në
Shkolla e Magjistraturës

Një skandal është regjistruar në shkollën e Magjistraturës, ku është zhvilluar konkursi i Magjistraturës.

Ditën e djeshme është bërë provimi dhe në të njejtën ditën janë kontrolluar tezat me scantron.
Në prezencë të të gjithëve, dje janë shpallur fituesit dhe nga konkursi kanë dalë fitues vetëm 79 emra.

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Por ditën e sotme, kur është shpallur lista zyrtare, në të rezultojnë 121 fitues. Pra, në listën e fituesve të konkursit janë shtuar 42 emra.

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Ka dyshime të arsyeshme se kanë filluar pazaret dhe është në kufijtë e një skandali të paimagjinueshëm, pasi Magjistratura është ajo që do të prodhojë njerëzit që do të hyjnë në sistemin e drejtësisë si magjistratë, si gjyqtarë, si prokurorë, etj.

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Ndërkohë që institucioni i cili nxjerr këta magjistratë dje ka nxjerrë 79 dhe sot 121 emra, duke shtuar 42 në listë.

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Justifikimi për këtë skandal ka qenë se dje janë nxjerrë vetëm 79 emra, pasi nuk ka punuar mirë scantroni. Kështu ngrihen pretendimet se ka qenë gabim vlerësimi i djeshëm, ndonëse vlerësimi është bërë në prani të njerëzve.

Për këtë skandal është bërë edhe një peticion për anulimin e provimit të fazës së parë. Në peticionin që i është dërguar drejtorit të shkollës së Magjistraturës, Arben Rakipi kanë firmosur 27 persona./ CNA

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Skandal në shkollën e Magjistraturës/ Shtohen 42 emra në

Lajmet e fundit nga