LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Fiks Fare/ Përmbarimi prej 7 vitesh nuk ekzekuton vendimin gjyqësor të formës së prerë

24 Maj 2023, 21:01, Denoncim CNA

Fiks Fare/ Përmbarimi prej 7 vitesh nuk ekzekuton vendimin gjyqësor

Prej 7 vitesh  një qytetar endet zyrave të përmbarimit, pasi nuk mundet të marr dot hipotekën e shtëpisë edhe pse ka një vendim të formës së prerë.

Përmbaruesi  justifikohet se nuk merr përgjigje nga institucionet dhe nuk ka dijeni për palën tjetër  për të cilin ligji i jep të drejtën ta detyrojë për të ekzekutuar vendimin  gjyqësor të formës së prerë.

Todi Dhimo u ankua në Fiks Fare se nuk po i ekzekutohet një vendim gjykate i cili ka marrë formë të prerë që në 2016. Kohë në të cilën i është drejtuar edhe Përmbarimit Shtetëror .

Zanafilla e të gjithë problemit të tij është se pasi bleu dy hyrje në një pallat , pronari  nuk pranoi t’i bënte kontratën  përfundimtare dhe më pas t’i kalonte pronësinë.  Z. Dhimo iu drejtua gjykatës në 2016, ku mori dhe vendimin e formës së prerë në favor të tij.

Në vendim thuhet se qytetari do marrë një pjesë parash nga ndërtuesi, pasi ka paguar për më shumë metra seç ka realisht dhe i kërkohet përmbarimit që të bëjë kalimin e shumës nga debitori tek kreditori ,gjë e cila është bërë që në 2017. Pika e cila është e pazbatuar është nënshkrimi i kontratës mes ndërtuesit dhe blerësit dhe kalimi i pronësisë tek ky i fundit.

Z.Dhimo thotë se sa here interesohet pranë përmbarimit  asnjëherë nuk merr një përgjigje njësoj. Duke u sorollatur për një kohë kaq të gjatë ai iu drejtua Fiks Fare për ta ndihmuar.

Qytetari takon përmbaruesin Benard Keçi, i cili ka dosjen e tij dhe i thotë se i ka bërë shkresë ZRPP dhe nuk ka marrë përgjigje. Për sa i përket  ndërtuesit ai thotë se nuk merr dijeni, pra që nuk dihet se ku është, pasi në adresën e regjistruar nuk figuron. “S’kemi çfarë bëjmë! Interesohu vetë  njëherë  në ZRPP dhe me thuaj çfarë të thonë dhe të di dhe unë si të veproj të vazhdoj” i thotë përmbaruesi Këçi .

Pra punën e përmbaruesit  ta bëjë qytetari, madje i thotë edhe tako ndërtuesin dhe bini dakord që ai të firmosë kontratën e të procedojë më vonë me hipotekën. Po nesë qytetari do binte dakord me ndërtuesin pse do shkonte në gjyq e më pas në përmbarim?!

Në këto kushte Fiksi telefonon drejtorin e Përmbarimit Shtëtërorz z. Piro Lutaj i cili i pret qytetarët në zyrën  e tij. Ai pasi dëgjon qytetarin thërret një punonjëse ku i kërkon që të kalohet në sitë gjithë dosja e qytetarit i cili ka 7 vite që sorollatet.  Ai kërkon të informohet mbi gjithçka për rastin në fjalë dhe i premton në fund qytetarit se çdo njëri i përfshirë do të mbajë përgjegjësitë  që i takojnë. ” Pasi të informohem do ju thërras përsëri e do u them se çfarë do të bëjmë në vazhdim” përfundon takimi me drejtorin Lutaj./ tch

Lajmet e fundit nga